Tehetségkutató

2024.05.29. 08:00

Keresik a legújabb popsztárokat

Az idén 11. évébe lépett a Helyfoglaló tehetségkutató.

Boon.hu

Nahaj Péter, a Sky Fanatic együttes énekese, frontember is a zsűri tagja lesz

Fotó: Bujdos Tibor

A Helynekem Kulturális tér és Szórakozóhely és a Rockinform.hu tehetségkutatót szervez amatőr zenekarok részére. Ez a rendezvény az Öröm a Zene tehetséggondozó program miskolci állomása, innen a nyertes bekerül az országos döntőbe, ahol a fődíj egy 1 millió forint értékű nyeremény. 

Irány a Hangfoglaló

A megyei és határon túli esemény győztesei közül tíz bekerül a Hangfoglaló Program őszi meghallgatására, amennyiben érvényes pályázatot ad be. A jelentkezési határidő 2024. június 3. 24 óra. Az eseményt június 29-én rendezik a Helynekemben. A programban, mely 10 órától indul három saját dalt (maximum 15 perces játékidővel) kell bemutatni a jelentkezőknek, ezt értékeli a hattagú zsűri és a pontszámok alapján alakul ki a végső sorrend. 

A jelentkezési lapot kizárólag emailben tudják elfogadni, amit erre a címre kell küldeni: [email protected]. A „Tárgy”-ban szerepelnie kell: „Jelentkezés a Helyfoglaló tehetségkutatóra”, utána pedig a zenekar nevét kell beírni. A szervezők az előválogatás jogát fenntartják a beküldött érvényes jelentkezések alapján. Minimum egy dal hang- vagy videoanyagát kérik mellékelni az előzsűrizéshez. A kiválasztott (előzsűrizett) zenekarok emailben értesítést kapnak június 15-ig arról, hogy bejutottak-e a tehetségkutatóra. 

A zsűritagok: Andrásik Remo, a HANOSZ főtitkára, zenész, gitártanár, Károly Tamás, producer, stúdiós szakember, Fekete Szilárd, a Rotor volt dobosa, a Gitármánia tábor tanára, Nahaj Péter, zenész, a Sky Fanatic énekese, Pap Dávid 'Page (Antares dobos), Dér Dávid (Antares). A zsűri értékelési szempontjai a következők: hangszeres tudás, szöveg, mondanivaló, egyediség, színpadi összkép. 

Érdemes jelentkezni

Az 1. helyezett egy bemutatkozási lehetőséget (interjú) kap a Music Média magazinban. Károly Tamás a HangArt Recording Studio vezetője 10 óra stúdióidőt ajánlott föl az egyik zenekarnak. Miskolci Kulturális Központ felajánl egy-egy fellépést valamelyik városi rendezvényen, három zenekar részére. Az EurópaRádió a győztes zenekarnak felajánl egy bemutatkozási lehetőséget. Egy zenekar interjú lehetőséget kap a Rockinform.hu oldalon. Egy szerencsés zenekar szerepelhet a Rádió M-ben, Béres Szabolcs műsorában. 

Az 1. helyezett felléphet még a 2024-as Öröm a zene tehetségkutató döntőjében is Budapesten, október elején. Itt a legmodernebb fény- és hangtechnikai berendezéseken mutathatják be műsorukat a döntőbe jutott csapatok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában