Labdarúgás

2024.07.04. 07:37

DVTK: meglepő Huszár vágás

Egy utánpótlás válogatott játékost szerzett meg kölcsönbe, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.

Huszár Marcell (zöldben) a DVTK játékosa lett

Fotó: Nagy Gábor

Újabb játékos kölcsönvételét jelentette be a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. A piros-fehérek Ausztriában edzőtáborozó keretéhez a 19 esztendős Huszár Marcell csatlakozott. A támadó magyar utánpótlás válogatott, és az ETO FC Győr együttesétől érkezett egy évre kölcsönbe, amelynek letelte után – a diósgyőri klub közlése szerint – opciójuk van arra a piros-fehéreknek, hogy megvásárolják a játékjogát. A fiatal labdarúgó életkora alapján – mivel 2005-ös születésű – megfelel a Magyar Labdarúgó-szövetség fiatal játékosok szerepeltetésére vonatkozó ajánlásának, amelyért jelentős összeget fizetnek. Az U19-es válogatott a 2023/24-es évadban a 25 NB II-es bajnokin lépett pályára a győrieknél, és a 976 perc játékideje alatt (ami átlagban nem éri el a 40 percet, mert vagy le-, vagy becserélték és egyszer sem játszott végig egy bajnokit sem) 5 gólt szerzett.

A győri klub a fiatal támadó klubváltásával kapcsolatban a következőket közölte: 
,,A vezetőség úgy gondolja, Huszárnak környezetváltozásra van szüksége, és a fejlődése érdekében a következő szezont a DVTK csapatánál tölti kölcsönben, ami alatt reményeink szerint kellő játékpercet és tapasztalatot szerez, majd ezzel felvértezve tér vissza hozzánk.”

DVTK nyári mozgások

Huszár Marcell a DVTK nyári harmadik új érkezője, korábban a diósgyőri klub Herbák Máté leigazolását, és a montenegrói Marko Rakonjac kölcsönvételét jelentette be (előbbi játékost nem vitték el Ausztriába, az NB II-es KolorCity Kazincbarcika keretével készül a két klub közötti kooperációs szerződés értelmében), illetve azt közölték, hogy a klub négy utánpótlás játékosa, Fekete V., Ferencsik B., Komlósi és Derényi az első csapattal készül. 
Ugyancsak a piros-fehérekkel edzőtáborozik a horvát kapus Sentic, és a marokkói, spanyol támadó Rharsalla, akiknek a szerződtetéséről még nem adott hírt a klub. 
A DVTK tavalyi első keretéből eddig kilencen távoztak: Pernambuco (brazil, ?), Szabó L. Braunschweig), Tóth B. (Nyíregyháza SFC), Csirmaz (Mezőkövesd Zsóry FC), Baco (cseh, ?), Bokros (FC Kosice, kölcsönbe), Bánhegyi (KolorCity Kazincbarcika SC, kölcsönbe), Szamosi (KolorCity Kazincbarcika SC, kooperáció), Demeter M. (KolorCity Kazincbarcika SC, kooperáció).
Egy játékos a nigériai Stephen is távozóban van, a DVTK eladná a játékjogát, míg Farkas D. szabadlistára került, élő szerződés ellenére nem számolnak vele a jövőben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában