Döntött a zsűri

2024.05.29. 16:00

Már tudni, kik a Szinva Irodalmi Díj idei díjazottjai

A zsűri befejezte munkáját, kihirdették a végeredményt, a díjátadót június 16-án tartják meg.

Tolnai Ottó

Megvannak a Szinva Irodalmi Díj idei díjazottjai, adta hírül az alapítvány kuratóriuma. A zsűri befejezte munkáját, kihirdette, kik kapják az idei díjakat. A díjazottak: szépirodalom kategóriában: Tolnai Ottó, értekező próza kategóriában pedig Havasréti József

Tolnai Ottó Kossuth-díjas szerbiai magyar író, költő, műfordító, a vajdasági magyar irodalom sokoldalú és egyik legkiemelkedőbb alakja. Havasréti József író, kritikus Pécsett él,  oktatói munkája mellett irodalmi és művészeti kritikákat, tanulmányokat ír; cikkei többek között a Jelenkor, a Holmi, a Budapesti Könyvszemle, a Thalassa, a Metropolis folyóiratokban, valamint az Élet és Irodalom és a Magyar Narancs hetilapokban jelentek meg.

Havasréti József

A díjat 2020-ban magánszemély alapította

A Szinva Irodalmi Díjat Bereti Gábor magánszemélyként alapította Miskolcon 2020-ban. Kezelésére létrejött a Szinva Irodalmi Alapítvány. A díjat évente ötfős zsűri ítéli oda két kategóriában: szépírás és értekező próza. A díjjal kategóriánként 300 ezer forintos pénzjutalom, egy képzőművészeti alkotás, valamint emléklap jár. A korábbi évek díjazottjai: Bazsányi Sándor, Krupp József, Nádas Péter, Rakovszky Zsuzsa, Szvoren Edina, Takács Zsuzsa, Takáts József.
A díjakat június 16-án (vasárnap) 16 órakor adják át az MTA Miskolci Akadémiai Bizottság székházában. A laudációkat Bárány Tibor és Kőrizs Imre tartja.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában