Már látogatható

2024.05.14. 21:00

Egész napos programkavalkáddal nyitotta meg kapuit a Bárczy-park

A Gárdonyi Géza Művelődési ház csodás parkját családi nappal nyitották meg május 10-én.

A legkisebbek műsora a kastély előtt

Forrás: facebook

A védett park mostantól szeptember végéig a helyi lakosok kérésére szombati napokon nyitva áll mindenki előtt. A rendezvény keretein belül a Madarak és Fák Napjához kapcsolódó programokon is részt vehettek a látogatók. A délelőtti események sora a Classic Brass Brand térzenéjével indult, ezt követően Czifrusz Natália, Miskolc főkertésze, a rendezvény fővédnöke beszélt köszöntőjében a gyönyörű parkról valamint az emberek, a természet és állatok közötti együttélés fontosságáról. A MiDÖK diákjainak meglepetés flashmobját látványos bemutatótók és előadások követték. 

Délután Pászk Norbert tartott gyógynövényismereti előadást, ezt a miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub, majd a ZENITA ifjú tehetségeinek műsora követte. A délután hátralévő részében a művelődési házban edzéseiket tartó csoportok bemutatóit láthatták az érdeklődők, melyek között szerepelt egy nagyon pörgős break és poud bemutató, valamint látványos country tánc is. A rendezvény sikeresen ötvözte a természetvédelmi célokat a közösségi élményekkel, felejthetetlen élményt nyújtva minden résztvevőnek.

A park megnyitása és használatba vétele hosszú távon is szolgálja a helyiek közösségi és rekreációs igényeit.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában