boon.hu video

2024.06.09. 23:46

Dr. Barkai László: „Varga Andrea felelős azért, hogy az összefogás nem lett eredményes”

Nem sikerült az összefogásnak a győzelem kivívása.

Édes Richárd

Fotó: Bátori Péter

A polgármesterjelölt szerint Varga Andrea és Jakab Péter a bukás felelősei. 

„A demokrácia nem működik jól, ha nincs igazi összefogás”

Dr. Barkai László álláspontja szerint nem értették meg az ellenzéki oldalon álló, demokratikusnak mondott erők a matematika szabályait. Sem azt, hogy összefogásra van szükség, és ha ez megvan, összeadódnak az eredmények:

Varga Andrea és a csapata sajnos a felelős azért, hogy ez az összefogás nem lett eredményes. A Jakab Péter által vezetett Nép Pártján sajnos hasonló gondolkodási hibába esett. Úgyhogy azt hiszem, ők ketten mindenképpen felelősek azért, hogy a Fidesz visszaveheti a város vezetését. Meg kell várni az egyéni jelöltek eredményeit Miskolc jövőjét illetően. Nekem személy szerint nincs politikai ambícióm Miskolc városában. Ha ez nem így történik, akkor az arányok minden szempontból megfordultak volna, ás az összefogás tagjaként én állnék a győztes oldalon.

„Üres szlogenekkel, politikai program nélkül is lehet választást nyerni”

Nagy kérdés, mik a legfontosabb tanulságok az eredményhirdetés után. Dr. Barkai László úgy látja, az ő választói mindent megtettek, és köszöni is a támogatásukat. A csapata mindent megtett, és szerinte egy jó programot állítottak össze. 

Dr. Barkai szerint szomorú a demokrácia mai működése: 

Most már a szavazókkal való közvetlen találkozás nélkül, üres szlogenekkel is lehet pozíciót szerezni. És már politikai program nélkül is lehet Miskolcon választást nyerni.

Mik a választás legfontosabb tanulságai?

Én azt gondolom, hogy inkább egy szakember vagyok, nem politikus, és a nevem miatt értünk el ilyen szép eredményt. Illetve azért, mert a pártok engem támogattak. Mert mindig mondtam, hogy én független vagyok, nem lettem egyetlen pártnak sem a tagja. A szakértelmem, szaktudásom hozzájárult ahhoz, hogy a második helyen végeztem. Ilyen értelemben nem hiszem, hogy restanciáink lennének.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában