Miskolc

2024.06.04. 18:30

Közelebb hozni a városlakókat

A miskolci Bábonyibérc és a Pece záportározó környezetének rekreációs zöldfelület fejlesztését tervezik.

Boon.hu

Bábonyibérc látványterv

Forrás: MIskolc

"A városrészi központok fejlesztése az egyik zászlóshajója a TOP Plusz fejlesztési programnak" – mondta el Szopkó Tibor Miskolc alpolgármestere abból az alkalomból, hogy kedden az egyik tervezett helyszínre a Bábonyibércre készült látványterveket a mutatták be.

Uniós forrásból

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázati rendszer részeként, Miskolcon számos közterületet újíthatnak fel. - Talán ez a fejlesztés az amely legjobban mutatja, hogy milyen alapvető céljai vannak az ilyen típusú projekteknek. Miskolc két szélső értékét köti össze a Pece-völgy, a szemben lévő városrészen az egyik legdrágábbak az ingatlanok és vélhetően az emberek jövedelme is a legmagasabb irányba tér el az átlagoshoz képest, a völgy ezen oldalán pedig alig van értéke az ingatlanoknak, egy olyan szegregátum, ahol az átlagosnál szegényebb emberek élnek – fejtette ki az alpolgármester. Hiszünk abban, hogy kisebb beavatkozásokkal is lehet annak érdekében tenni, hogy a völgy két oldalán élő emberek közelebb hozzuk egymáshoz, ez esetben bruttó 188 millió forintos fejlesztésről beszélünk – tette hozzá. 

Bábonyibérc  látványterv
Bábonyibérc  látványterv
Forrás: Miskolc

"Ez egy gyönyörű természeti környezet, amely érdemes arra, hogy egy szabadidő központ, egy rekreációs helyszín lehessen – fejtette ki Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő. Ezt mindkét terület lakosai igényelnék egyfajta közösségi térként funkcionálhatna. A tervezett esőkert bemutatja a vizes élőhelyek világát és esetlegesen a helyi olyan mesterségeket, mint például a kosárfonás" – mondta el a képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában