Baleset

2024.06.20. 17:57

Megtudtuk, kit sodort el a vonat Miskolcon

Nyolc napon túli sérüléseket szenvedett, miután magával sodorta a vonat a miskolci Y-híd alatti vágányoknál a 73 éves miskolci férfi.

Édes Richárd

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: gui jun peng

„A rendőrség 9:10 felé kapott bejelentést, miszerint baleset történt az Y-híd alatt. A baleset áldozata veszélyes helyen ment át a vágányoknál, és magával sodorta a Miskolcról Ózdra induló vonat” - beszélt a baleset körülményeiről Varga Rudolf a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

A forgalom biztonsági okokból egy ideig leállt a Miskolc-Ózd-Tornanádaska vonalon. 

A baleset oka valószínűleg az volt, hogy az idős férfi nehezen tudott tájékozódni térben és időben, ezért ment át a veszélyes vasúti területen. A mentők kezdetben azt hitték, csak könnyű sérüléseket szenvedett, aztán a további orvosi vizsgálat során kiderült, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülései vannak. 

A férfi életben maradt annak ellenére, hogy egy fokozottan veszélyes vasúti területen kelt át, ami egyáltalán nem a gyalogosoknak, hanem a vonatoknak van fenntartva. Az ilyen helyeken életveszélyes átkelni. Varga Rudolf sajtóreferens arra kéri a miskolciakat, hogy mindenki a kijelölt átkelőhelyen haladjon, és ne menjen a vágányok közé vasúti területen, mert ez életveszélyt és halált okozhat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában