Diósgyőri Jazz Tánc Klub

2024.06.22. 13:00

Világbajnokok lettek a miskolci lányok!

Sikeres évet zárt idén is a Diósgyőri Jazz Tánc Klub, a táncosok évzáró gálája a jövő héten lesz.

A sikeres csapat: Diósgyőri Jazz Tánc Klub

Forrás: Diósgyőri Jazz Tánc Klub

"A Diósgyőri Jazz Tánc klub 2019-től vesz részt hazai és nemzetközi táncversenyeken. Büszkén mondhatom, hogy évről évre egyre nagyobb sikereket ér el a csapat. Ebben a tanévben egy rangos háromfordulós világbajnokságon  indultunk, melyet a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége szervezett", mondta a boon.hu-nak Szenczi Zita, a DJTK vezetője. Sorolta: a tavaszi fordulón és a Magyar Bajnokságon is kiemelkedően szerepeltek versenyzőik: 10 koreográfiával indultak, minden koreográfia a dobogó valamely fokán állt, ebből 6 tánc az első helyezést érdemelte. 

Gőzerővel készülnek

"Hatalmas elismerés volt számunkra, hogy a 3 koreográfus mindkét versenyen koreográfusi különdíjjal térhetett haza. Majd elérkezett a világbajnokság, amire egész évben készültünk. Jobbnál-jobb csapatokkal szálltunk versenybe, egy nagyon izgalmas nemzetközi mezőny alakult ki minden kategóriában. A felnőtt korcsoport, valamint a junior korcsoport versenyzői világbajnoki első helyezést értek el, és a szóló gyermek dance show kategóriában Tóth Letícia is! Igazán büszkék vagyunk lányainkra. Hihetetlen elismerés a koreográfusoknak, edzőknek: Jordán Virágnak, Lengyel Annamáriának és Szűcs Vandának" - számolt be a történtekről Szenczi Zita. 

Mint megtudtuk, jelenleg gőzerővel készülnek a június 30- án megrendezendő Évadzáró táncgálájukra, amely az Ady Endre Művelődési Házban lesz délután 4 órától. A gálaműsoron megtekinthetők majd a díjnyertes koreográfiák is.

A világbajnokság eredményei
Felnőtt korcsoport 
Valóság vagy csak egy rossz álom: világbajnoki 1. helyezés 
Szabadulj meg tőle: 2. helyezés 
Blind eyes: 3. helyezés 
The madhouse: 4. helyezés

Junior korcsoport: 
Énkép: világbajnoki 1. helyezés 
1944-A végzetes utazás: 2. helyezés

Gyermek korcsoport 
Járvány: 3. helyezés

Szóló gyermek dance show kategória: 
Tóth Letícia - Hálóba szőve: világbajnoki 1. helyezés 
Varga Boglárka - Az árvalány: 2. helyezés

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában