boon.hu video

2024.07.27. 17:50

Autócsodák az ország legnagyobb tóparti autós-motoros hétvégéjén a Muhi-tónál (fotókkal, videóval)

11. alkalommal rendezték meg a RealXtreme Autofesztet, ahol a tuning, veterán és motor rajongók találkozhattak a Muhi-tónál július 26. és 28. között. A szombati napon igazi strandidő várta a résztvevőket és az érdeklődőket, akik a nagy melegben strandolással kötötték össze a különleges eseményt. Találkoztunk veterán tuning autóval, harmincmilliós hangtechnikával és Amerikából érkezett különlegességgel is.

Gárdonyi Edina

Tuning Fesztivál a Muhi Strandon

Fotó: Vajda János

A háromnapos rendezvény során számos autós és motoros program, strandolás, vízi sport lehetőségek és bulik várták az érdeklődőket. A programok között szerepelt egyedi és hangnyomásautók bemutatója, veterán autók és motorok kiállítása, valamint RC-autó bemutató. Autólimbó, autó- és motorszépségverseny, PatriCar Hi-Fi hangnyomásverseny és kipufogó-hangnyomásverseny is színesítette a szombati napot.

Hogy bírja a motor?

Összerázkódtak az emberek a hatalmas durrogásra Banka Dominik autója körül. Dominik Kazincbarcikáról érkezett Muhira. Elmondta, hogy ide először jött, de autós találkozókra gyakran szokott járni, amikor belefér az idejébe, akár országszerte.

Ez a hobbim. Ez az autó volt az álmom gyerekkoromban. Megvettem a BMW-t és elkezdtem építgetni, szépítgetni. Még messze van a vége, de szépen haladok. Ez a motordurrogás – a pops and bangs – a szenvedélyem. Az én autómban ennek az effektnek a legerősebb verziója van, de a motor még gyári, így csoda, hogy még üzemel. Aki csinálta a motort, mondta is, hogy nem vállal érte felelősséget, de már három éve bírja. Volt már olyan BMW találkozós hangnyomásverseny, ahol második helyezést értem el. Ezen kívül nagy technika nincs az autómban, a jövőben jön a java.

A kicsi kocsi kalandjai

Emlékeznek még Herbie-re és a Kicsi kocsi kalandjaira? Bár más típusú, de erre kísértetiesen emlékeztető autóval érkezett a találkozóra Molnár István.

Egy éve van meg az autó. Romos állapotban találtam rá, tizenegy hónapig készült. Elég ismert, mert sok találkozóra hivatalos vagyok. Jótékonysági összejövetelekre járok jellemzően. Az idén negyvenéves autó 70 lóerőt tud és 965 köbcentis motorral rendelkezik. Élmény vele menni.

Akár harmincmilliós hangtechnika

Nagyjából tizenöt éve csináljuk – és Magyarországon hivatalosan elsőként – az autóhifi hangnyomásversenyt. Évente körülbelül tíz versenyhelyszínünk van

 – ismertette Petneházi Patrik, a patricar.hu tulajdonosa. Hozzátette, hogy a versenyzőknek a részvétel ingyenes, pont elég az az összeg, amit beletesznek a rendszereikbe, mert itt a néhány százezer forinttól a harmincmillió forintos tételig is terjedhetnek a technikák, amik az autókba be vannak építve.

A szépségversenyen ritka kincsek is felbukkantak

A szépségversenyen igazi különlegességeket is megcsodálhattak a nézők. Érkezett például egy Subaru S6 WRC replika. Albrecht Dániel, a fesztivál főszervezője kérdezte a különlegesebbnél különlegesebb járművek tulajdonosait. A Subaru tulajdonosa elmondta, hogy Európában nem talált ilyen autót, ez egyenesen egy New York-i bontóból érkezett, roncsként. Gépkönyves, hivatalos versenyautót épített belőle, de nagyon félti és óvja a járművet. 

A 11. RealXtreme Autofeszt izgalmas és változatos programjaival minden autó- és motorrajongó számára felejthetetlen élményeket tartogatott a második napon is.

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában