Tudott róla?

2024.07.13. 18:06

Egy romantikus leánykérés a levegőben? - elstartolt a Libegők Éjszakája - képekkel

Egy forró nyári nap romantikus zárása lehet, hogy a meleg enyhülésével kedvesünkkel felülünk egy libegőre és rácsodálkozunk a Bükk szépségére. Ehhez a programhoz még nem késő elindulni, hiszen szombaton van a Libegők Éjszakája, és mint megtudtuk, Lillafüreden az utolsó járat 21.45 perckor indul.

Galambos Eszter

Népszerű a libegők éjszakája rendezvény Lillafüreden

Fotó: Vajda János

Bató Violától, a Libegő Park Kft. gazdasági- és marketingasszisztensétől megtudtuk, hogy este háromnegyed tízig van lehetőség jegyet venni és felülni a libegőre. Az országos eseményhez csatlakozott a Lillafüreden található libegő is. A program célja, hogy a vendégek kicsit kikapcsolódjanak a hétköznapokból és ehhez igyekeznek egy kis látványt is társítani, hiszen az oszlopok is ki vannak világítva és fényfüzérek is lesznek. 

libego002
Kiszállás a lillafüredi libegőből
Fotó: Vajda János

Ebben az évben készülnek tombolával és fotósarokkal, a gyermekeknek arcfestéssel és kézműves foglalkozással. Mindezeken kívül libegő kvízt is ki lehet tölteni az érdeklődőknek, ami a közösségi oldalakról letölthető. A sorsolás jövő héten lesz, amikor is kiértesítenek mindenkit és a nyerteseknek küldik az ajándékcsomagot. 

Élvezik a különleges programot

Ihos Krisztina és Kárász Patrik pont leszálltak a libegőről, amikor megkérdeztük őket. Nagyon jól érezték magukat, Krisztina felfelé kicsit félt és izgult, de lefelé már ellazult, Patrik eleve magasban dolgozik, hiszen villanyszerelő, számára nem okozott problémát a levegőben lenni. A szerelmespár Adonyban lakik és Szilvásváradra jöttek a hétvégére. Ott szálltak meg, és úgy döntöttek, hogy körülnéznek a környéken. Nagyon tetszett nekik a természeti környezet, elsősorban a vízesés és a Palotaszálló. 

Paragi Erzsébet a kezdetektől lelkes rajongója a programnak, negyedik alkalommal látogatta meg a rendezvényt. Kérdésünkre elmondta, hogy elsősorban a hely varázsa, amiért Lillafüredre és a környékre szívesen járnak. Minden évben eljönnek, ez egy családi program. A magasságtól egyáltalán nem tart, felfelé menni egy kicsit félelmetes, de lefelé már élvezetes, mert a gyönyörű táj elvonja a figyelmet. A pályán végigmenni körülbelül negyven percet vesz igénybe, de mivel fent kötelező kiszállás van, érdemes ott a büfében megállni, egy finom kávét meginni. Sőt, ha az időjárás megengedi, érdemes egy túrát tenni Fehérkőlápára, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bükkre. 

 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában