Mit csinálsz hétvégén?

2024.07.13. 07:20

Hétvégi programajánló: kvaterka, gasztro piknik, libegők éjszakája

Összegyűjtöttük a legjobb programokat a hétvégére.

Jó hangulat a tavalyi Kvaterkán

Fotó: Ádám János

Avasi bolhapiac
Július 13-án 8.00 és 11.00 között újra bolhapiacot tartanak az Avasi Közösségi Kávézó előtt. Gyertek el nézelődni, ha pedig van otthon számotokra már felesleges, de másoknak talán kincset érő "kacatotok", csatlakozzatok az eladókhoz!

Családi nap és kézműves vásár Berentén
Mindenkit vár szombaton a Tóth Emufarm Berentén. Lesz főzőverseny, gyerekeknek műsort ad Guszti bohóc. Lesz bála gurítás, zsákban futás, asszonycipelő verseny is.

Miniszobrok titkai
Mi a közös Mancs kutyában, egy szerzetesben vagy egy futballcipőben? Megtudhatod, ha eljössz a megújult miskolctapolcai parkrendszerben megtartott sétára, ahol idegenvezető segítségével megelevenedik a város történelmének egy-egy fejezete. A sétán érintjük a park legszebb részeit és a csónakázótavat is. Indulás a miskolctapolcai parkban található Hello Miskolc turisztikai információs ponttól 10-kor (Barabits Fülöp sétány, 2. pavilon).

Gasztro Piknik
Szombaton déltől este 22 óráig várnak mindekit Miskolcon, a Miskolci Gasztro Centrum (Könyves Kálmán utca 4.) a Food Truckok és borászok. Lesz kézműves fagyi is, a talpalávalót az Agyagbanda Zenekar és a Late Beggars Együttes húzza. 

Bubibabrálás és kirakodóvásár Miskolcon
Hozod, ami nem kell, elcseréled, eladod, aztán hazaviszed a többit. Röviden ennyi. Kedélyes beszélgetések, több-kevesebb napsütés, szörp, süti, kávé, társasjátékok. Helyszín: Miskolc, Zsolcai sor 198.

Avasi Kvaterka
Mélyvölgyi buborékok - nyári bolondságok címmel indul a kvaterkázás szombaton az Arnóti soron. Programok: 19:00 Sabrage akadémia - jelentkezés a helyszínen. Zene: 18:00 - dj Sipos-Shake garantálja a tőle megszokott fergeteges hangulatot. Nem maradhat el a kitűző készítés, gyerekeknek homokozó, vezetett pincelátogatások várják a látogatókat.

Anna napi lakodalmas bál Alsózsolcán
Nagy napra virradunk július elején, Bogi lányunk mellett Gergő lesz vőlegény. Táncos lábú lányok templomba kísérik, jó nótás legények igencsak irigylik. Zenének és táncnak nem leszünk szűkében, ki mulatni szeret, ott lesz, azt remélem. Anna nap környékén jó kis bált szervezünk, annak emlékére, kit szívünkben őrzünk. Barátok, barátnők, ifjak, vének, banyák ott ropják hajnalig, vagy egy kicsit tovább szombat este az Alsózsolcai Közösségi Házban és Könyvtárban.

Elátkozott királylány Miskolctapolcán
Volt egy királylány, Lili, akit a szülei feleségül akarnak adni Akarnok herceghez. De a cserfes tinilánynak esze ágában sincs házasodni, inkább el sem megy az eljegyzésére. Kiváltva ezzel apja és anyja, vagyis a király és a királynő rosszallását. A szülők még az udvari mágust is segítségül hívják, de csak az Óperencián túlról visszatérő, modern gyermeke Máguska van a palotában. A bonyodalmak közepette a királynő édesanyja is megjelenik, s szépen lassan kiderül, hogy a gyermekek igenis hasonlítanak a szüleikre. Máguska ötlete, hogy megtréfálják a hisztiző, és a szüleit nem kívánó királylány megleckéztetése, melynek köszönhetően a fiatalok egymásba szeretnek és minden jóra fordul. Nagyszerű humor, kiváló dallamok, és egy pörgős történet az új magyar musicalben, mely az egész család számára kiváló kikapcsolódást nyújt szombat este, 20 órától, az Akropolisz Szabadtéri Színpadon.

Libegők éjszakája
Csodáld meg a gyönyörű bükki naplementét Lillafüreden! Július 13-án (szombaton) a Libegők éjszakája alkalmából a Lillafüredi Libegőpark hosszított nyitvatartással 22:00 óráig várja vendégeit. Ha különleges programra vágysz, legyen az egy családi kikapcsolódás, vagy egy romantikus randevú, most itt az alkalom, hogy gyönyörködj a naplementében a Jávorhegyről vagy éppen libegőzz a csillagos ég alatt. Tervezett programok: arcfestés 18:00 - 21:00 (07.13-án vásárolt Libegő-jeggyel vehető igénybe), tombola játék (meglepetés ajándékcsomagok) egész nap (07.13-án vásárolt Libegő-jeggyel vehető igénybe), kézműves foglalkozás 16:00 - 19:00 (07.13-án vásárolt Libegő-jeggyel vehető igénybe), fotósarok egész nap, libegő kvíz (Instagram + Facebook) egész nap. A Lillafüredi Libegőpark a Libegők Éjszakáján, július 13-án, szombaton: 10:00-22:00-ig várja vendégeit.

Sajókazai Napok
Idén nyáron is gasztro fogásokkal, kulturális programokkal és a legnagyobb zenei előadókkal érkezik a Sajókazai Napok. Szombati programok: 19:00-20:00 Aranyszemek, 20:30-21:00 Csordás Tibi (Fiesta), 21:30-22:15 Rostás Szabika, 23:00-23:30 Gitano. Helyszín: Sajókaza, Radvánszky-Kastély.

Mádi nyitott pincék hétvégén
Nyitott pincék Mádon! Egy remek program mindazok számára, akik szeretik a borokat, érdeklődnek a borászat iránt, és szeretnék megismerni a Tokaji borvidék gazdag történelmét. Ha ellátogatsz Mádra, számos pincészetet látogathatsz meg, ahol lehetőséged nyílik különféle borokat kóstolni és a helyi borászoktól, sommelier-ktől kérdezni. Fedezd fel a Tokaji borvidék különleges borait, amelyek híresek világszerte. Lehetőséged lesz kóstolni többek között a Tokaji Aszút, a Furmintot és más helyi specialitásokat. Közvetlenül találkozhatsz a borászokkal, akik szívesen mesélnek a borkészítés folyamatáról, a szőlőtermesztésről és a borászat mindennapjairól. Mélyedj el a Tokaji borvidék gazdag történelmében, és tudd meg, miért olyan különleges ez a régió a borvilágban. A borászat mellett a környék kulturális és történelmi látnivalóit is felfedezheted, és élvezheted a helyi gasztronómiát.

Auchan Oldtimer Kiállítás és Átlagtartó Szlalom
A Pesti úti Auchan parkolójában ingyenes, de regisztrációköteles oldtimer kiállítás és veterán járművek átlagtartó (1/100) szlalom vetélkedése lesz vasárnap 10 és 15 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában