Oktatás

2024.07.12. 13:00

Együttműködik a Miskolci Egyetem és az Afrika Alapítvány

Az együttműködés elsődlegesen az Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar által kutatott és oktatott tevékenységekhez kötődik.

Aláírták a felek az együttműködési megállapodást

Forrás: Miskolci Egyetem

Együttműködik a Miskolci Egyetem és az Afrika Alapítvány. Az együttműködés keretében az Afrika Alapítvány (AA) támogatja az egyetemeket afrikai – elsősorban kongói székhelyű – cégekkel és egyetemekkel való gazdasági, oktatási és kutatási együttműködések kialakításában.

 Az együttműködés elsődlegesen az Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar által kutatott és oktatott tevékenységekhez kötődik, de kiterjed az Anyag- és Vegyészmérnöki és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar kapcsolódó területeire is – olvasható a Miskolci Egyetem honlapján. Arról is írnak, hogy az együttműködési megállapodás egyik első elemeként a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem társszervezésében 2024. október 14-20. között megrendezik a Magyar-Afrika Hetet. Az esemény keretében afrikai cégek, befektetők és egyetemi képviselők látogatnak el a Miskolci Egyetemre. Az egy napos miskolci látogatás célja, hogy megismerjék a karok kutatás-fejlesztési potenciálját, a laborokat, főbb vállalati partnereiket, valamint a karok angol nyelvű képzési portfólióját. Az együttműködés különlegessége, hogy ezúttal nem a klasszikus alap/mester/PhD képzések állnak a fókuszban, hanem az online, hibrid vagy offline kínált továbbképzések, intenzív kurzusok, és tömbösített képzések – írják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában