Egyetemi sport

2024.07.09. 11:51

A Miskolci Egyetem 50 sportolója vesz részt az EUG-n

A pénteken kezdődő multisport eseményen, Miskolcon 10 sportág versenyzői szerepelnek.

Női kosárlabdacsapatot is indít a Miskolci Egyetem

Fotó: MEAFC

A július 12-e és 24-e között Miskolcon és Debrecenben közösen megrendezendő Európai Egyetemi Játékok (EUG) programjában 10 sportág képviselői a borsodi vármegyeszékhelyen döntik el az érmek és helyezések sorsát. A házigazda Miskolci Egyetem 50 sportolóval vesz részt a multisporteseményen.
Miskolcon 10 sportág – a kosárlabda, a röplabda, a strandröplabda, a tenisz, a cselgáncs, a karate, a taekwondo, a kick-boksz, a vízilabda és a sakk – versenyeit rendezik meg. A vízilabdát kivéve, ahol csak a férfiak versengenek, lesz férfi és női kategória. 
Az események elsődleges helyszíne a Miskolci Egyetem Campusa, ahol 7 sportág (cselgáncs, karate, taekwondo, kick-boksz sakk, strandröplabda, tenisz) programját bonyolítják le. A küzdősportok egyéni versenyek lesznek, a többi sportágat csapatversenyként hirdették meg, így például sakkban is 2 fős egyetemi csapatok indulnak. A rendezvény lebonyolítása során fontos szerepet kapnak különböző városi sportlétesítmények is, a július 12-i megnyitónak a DVTK Aréna ad otthont, ezen kívül a városi sportcsarnok, a jégcsarnok, az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, a Kemény Dénes Városi Sportuszoda, és a Jezsuita Gimnázium tornacsarnoka szolgál a sportesemények helyszínéül.

Létszám

A miskolci versenyekre 2600 sportoló és hivatalos kísérő jelentkezett, de ha figyelembe vesszük a 200 játékvezetőt, az 500 önkéntest, a nemzetközi delegáltakat, a VIP vendégeket és a szervezőket, összességében 3500 fős létszámról beszélhetünk. 
A sikeres szervezés mellett fontos a Miskolci Egyetem sportolóinak és sportcsapatainak részvétele is. A miskolci delegáció 50 fős. Férfi és női kosárlabda, férfi és női strandröplabda csapatokkal neveztek a házigazdák, akiknek lesznek versenyzőik küzdősportokban, tollaslabdában és sakkban is. Czerlau Jennifer cselgáncsban, míg Tóth Vanda a karatéban jeleskedhet, mindketten érem közelbe kerülhetnek. 
Lényeges információ, hogy valamennyi miskolci sporteseményt belépőjegy váltása nélkül bárki megtekintheti.
A részletes programot, időrendet, illetve az eredményeket folyamatosan el lehet érni az eug2024.eu oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában