Figyelem!

2024.07.18. 17:45

Ekkor dőlhet el, ki lesz a Miskolci Nemzeti Színház következő direktora

A nyári szabadságolások miatt a vártnál kissé lassabban halad a miskolci színiigazgatói pályázatok elbírálása.

Boon.hu

Még nyitott, ki lesz az új igazgatója a Miskolci Nemzeti Színháznak

Fotó: BOON

Azt már eddig is tudtuk, hogy nyár végéig döntés várható a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjára beérkezett pályázatok sorsáról. 

Impozáns látvány a Miskolci Nemzeti Színház nagyszínházi terme
Fotó: BOON

A július 18-i rendkívüli közgyűlésen egy kicsit pontosabb dátumot is kaptunk, hiszen az ülés végén Veres Pál polgármester jelezte, hogy a következő rendkívüli közgyűlés augusztus utolsó hetében várható, ha megfelelő lesz az időpont a testület tagjainak, akkor augusztus 29-e, csütörtök lehet a napja. Azon a közgyűlési ülésen döntenek várhatóan a képviselők a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjának betöltéséről.

Ketten pályáztak 

Mint a boon.hu megírta, két pályamunka érkezett be a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójának posztjára. A szabály szerint  harminc nap alatt kell véleményezni a színiigazgatói pályázatokat. A beadás határideje június 21-én járt le, így várhatóan augusztus 2-ig ki kell derülnie, hogy melyik jelöltet támogatják a véleményező bizottságok. A nyári szabadságolási időszakban a megszokottnál nehezebb összehívni a bizottságokat, így a megszokottnál lassabban halad a döntéshozatal. A Miskolci Nemzeti Színház ügyvezetőjének egyébként  2025. január 31-én szűnik meg a megbízatása.

Nem mondhatjuk meg, ki a másik pályázó 

Azt tudjuk, hogy az egyik pályázó Béres Attila, a színház jelenlegi igazgatója. A másik név is ismert a szakmában. Munkatársunk megkereste, de ő azt mondta, forduljunk az önkormányzathoz, ott érdeklődjünk, kérdésünkre pedig nem erősítette meg, hogy ő lenne a pályázó, igaz, nem is cáfolta értesülésünket.  

Érdeklődtünk a miskolci városháza sajtóosztályán a másik pályázó személyéről, de onnan ez a válasz érkezett:

 "A pályázók részéről nem rendelkezünk felhatalmazással arról, hogy a nevük nyilvánosságra kerülhet."

Augusztus végén 

Jelenleg tehát az sejthető, hogy az augusztus 29-re tervezett miskolci közgyűlési ülésen születik döntés a Miskolci Nemzeti Színház új igazgatójának kilétéről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában