Állatok világnapja

2 órája

Nyomkövetőket keres a Miskolci Állatkert

Programot szervez az állatkert az állatok világnapja alkalmából Miskolcon.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

Legyen lábatlan vagy négylábú, szárnyas vagy nyolclábú, kétlábú vagy uszonyos, minden állat bámulatos. Az év minden napján vigyázni kell törékeny biodiverzitásunkra, de az állatok világnapja alkalmából egy pillanatra megállunk, és ezen a napon az állatokat ünnepeljük. E jeles nap alkalmából szeretnék felhívni a figyelmet ezekre a csodálatos élőlényekre a Miskolci Állatkertben is.

Október 5-én szombaton 10:00 és 16:00 óra között változatos programokkal várják a látogatókat. Hegyi Flóra interaktív állatbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők az oktatóteremben, séta közben a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai állatvédelem, állattartás, bűnmegelőzés témában adnak felvilágosítás, és válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Kézműveskedés, tájékoztató és játék

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának egri madármentő állomása segítségével élő, védett fajokkal ismerkedhetnek, valamint állatos kézműveskedés várja a látogatókat.

Állatvédelmi tájékoztató előadásokat tartanak kicsiknek és nagyoknak az erdei színpadon a következő időpontokban:10:30, 12:00, 13:30.

A játékos kedvű vendégeket egy nyomkövető játékkal várják (játéklapot 10:00-14:00 között lehet átvenni az oktatóteremben, a kitöltött játéklapot 15:30-ig lehet leadni a pénztárban), majd a helyes megfejtők között három családi ajándékcsomagot sorsolnak ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában