Veszélyjelzés

2024.07.11. 14:42

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki péntek éjfélig

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2024.07.12. péntek éjfélig.

Hőség és zivatar

Fotó: Kichigin

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén zivatar alakulhat ki csütörtökön. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, ezért elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Emellett másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt is, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat.

 

 

Zivatar jön

Csütörtökön az ország nagyobb részén 29 fok körül vagy felett, az északnyugati megyékben és az Északi-középhegységben 27 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Pénteken az ország döntő részén 29 fok körüli vagy feletti 24 órás középhőmérséklet valószínű.

A délnyugati megyékben kisebb valószínűséggel, másutt elszórtan fordulhatnak elő rövidebb életű zivatarok a déli óráktól estig, helyenként viharos széllökéssel, intenzív csapadékkal, jellemzően kisebb méretű jéggel.

Az előttünk álló éjszaka elsősorban az ország északi felében, északnyugaton, illetve részben a középső területeken valószínű zivatarok előfordulása néhol intenzív csapadék, jégeső kíséretében.

Pénteken déltől, estig az Alföld déli felében kisebb valószínűséggel, másutt elszórtan valószínű előfordulásuk elsősorban az ország északkeleti harmadában, északon a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel - írta a HungaroMet Nonprofit Zrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában