Helyi ételek

2024.07.26. 10:08

Gesztelyen és Újharangodon forgatták az Ízőrzők friss adását – fotók

Többek között a tárkonyos kakasleves, a sajtos batyu, vagy éppen a füstölt szalonnás mangalica dió aszalt szilvával receptjét ismerhetik meg a borsodi településekről a televíziónézők.

Boon.hu

Forrás: Ízőrzők

Újharangod község is megosztotta azt a 72 fotót, amelyet az Ízőrzök műsor tett közzé a Gesztely, újharangodi forgatásáról. A műsor stábja a következőkkel ajánlja a készülő műsort a televíziónézők figyelmébe:

„A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Gesztely, és a hozzá tartozó Újharangod 2800 lélekszámú, több mint 800 éves község a Hernád folyó partján. Az itt élők büszkék arra, hogy a hajdani Puky kúriában egy évig vendégeskedett Csokonai Vitéz Mihály, és a legenda szerint itt írta a „Szerelemdal a csikóbőrös kulacshoz” című versét.

Forrás: Ízőrzők

Sztrakon Tamás gazdag Látványtárának ezért is lett külön része a különböző kulacsok gyűjteménye. Az épületben megtekinthető helytörténeti gyűjtés legnagyobb értéke, hogy az itt otthonra lelt tárgyak legnagyobb része Gesztelyről származik.

Forrás: Ízőrzők

Kameránk előtt bemutatkozott az 1960-ban alakult Csokonai Népdalkör, és a Művészeti Iskola keretein belül két korcsoportban működő Gesztelyi Néptáncegyüttes is.

Forrás: Ízőrzők

Újharangodra Hornyák-Bertalan Fanni meghívására érkeztünk, aki családjával fecskehasú mangalicák szabadtartású tenyésztésével és hagyományos húsfeldolgozással foglalkozik”.

A következő finom ételek készültek a farmon az Ízőrzők nézői számára: tárkonyos kakasleves nokedlivel, mangalica pecsenyehús káposztaágyon, sajtos batyu, füstölt szalonnás mangalica dió aszalt szilvával, kávés kekszes tetejű.

Forrás: Ízőrzők

A műsor az ősz folyamán, a Duna Televízióban lesz látható. Az adás pontos időpontjáról később adnak hírt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában