Büntetés

2024.07.17. 14:42

A jelölőszervezeteknek kell kifizetniük a fennmaradt választási plakátok eltávolításának díját

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai parlamenti képviselők 2024. június 9-re kitűzött választásával összefüggésben kihelyezett választási plakátok eltávolítására előírt törvényi határidő 2024. július 9. 16:00 volt.

Boon.hu

Már a földön van sok plakát Fotó: Répássy Olívia

A választási eljárásról szóló hatályos törvény értelmében a plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani, vagy ennek elmaradása esetén az eltávolítás költségét viselni.

Miskolc jegyzőjének felhívására a Miskolci Önkormányzati Rendészet felmérte az el nem távolított választási kampányeszközöket, a Városgazda Nonprofit Kft.-t pedig felkérte azok eltávolítására.

Ez a kép szerda reggel készült.

A választási plakátok eltávolításának költségét a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a jelöltek/jelölő szervezetek részére kiszámlázza, vagyis a költségeket azok kötelesek viselni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában