boon.hu video

2024.07.08. 17:32

Kánikulában bármikor jól jöhet egy fürdőruha (Fotókkal, videóval)

Már most nagyon meleg van és ez csak fokozódni fog a héten. Aki szabadságon van, vagy éppen nyári szünetét tölti, annak jó választás lehet megmártózni ilyenkor egy hűsítő tó vízében. Mindenkinek javasolt azonban bedobni a táskába egy fürdőruhát, és akár munka után elugrani egy közeli tóra vagy strandra, csobbanni a habokba.

Galambos Eszter

Strandolók a Mályi-tónál.

Fotó: Vajda János

Hétfő dél körül a Mályi-tó partján állva kétségünk nem férhet hozzá, hogy megérkezett a kánikula. A parton tűző nap és közel 35 fok, ez a kellemes hőfokú vízben fürdőzőket azonban cseppet sem zavarja.

Tamás unokaöccseivel látogatott el a tóra. A hét és kilenc éves kisfiúk láthatóan nagyon élvezik a strandolást. Miskolcon laknak, és mivel hőség van, leugrottak kicsit Mályiba a tóra. A kisfiúknak nyári szünete van, és ilyenkor pár napot a nagybácsi vigyáz rájuk. Megpróbálnak olyan közös programokat szervezni, amelyeket a srácok szeretnének. Ilyen hőségben egyértelmű volt, hogy egy fürdőzés a legjobb választás: élvezik a vizet, úszkálnak, vízipisztolyoznak. Mindkét fiú tud úszni, mivel azonban a tó hirtelen mélyül, fokozottan figyelni kell, hogy ne legyen probléma.

Szendrei Bereniké és Csutorás Ádám pár méterrel odébb élvezik a strandolás örömeit. A víz nagyon kellemes és meleg, ezért különösen jól érzik magukat. Ádám egyhetes szabadságát tölti, Bereniké ebben az évben érettségizett, és most élvezi a sok szabadidőt. Ádám évek óta jár a tóra ismerősökkel, és számára nagyon bevált ez a hely, ezért úgy döntött, hogy menyasszonyának is megmutatja. Úszni egyelőre csak ő tud, de azon vannak, hogy a lány is megtanuljon. 

Nemcsak a helyiek körében népszerű 

Takács Tünde, a Mályi Plázs vezetője kérdésünkre elmondta, hogy szezont június 2-ával nyitották meg a vendégek előtt. A plázs immár második éve van a Mályi önkormányzat vezetésében. Az a tapasztalat, hogy egyre több a visszatérő vendég és elmondható, hogy az ország minden részéről érkeznek. Egerből, Debrecenből és Budapestről is fogadnak látogatókat. Széles szolgáltatási palettával állnak a vendégek rendelkezésére. Homokos röplabdapálya található a parton, ahol rendszeresen rendeznek versenyeket. A vízisportok szerelmeseinek lehetősége van sup, kajak és napozóágyak bérlésére. A gyermekeknek úszómedencével és hatalmas szabadtéri homokozóval kedveznek. Mindezeken kívül készülnek rendezvényekkel is, és a szezon végén szeptemberben az a terv, hogy megnyitják majd a vízi színpadot, ahol előadásokat, zenés produkciókat láthatnak majd az érdeklődők. 

A víz hőfoka nagyon kellemes és a legutóbbi vizsgálatnál is kiváló minősítést kapott. A Mályiban állandó és ideiglenes lakcímmel lakók pedig ingyen látogathatják a strandot.

 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában