boon.hu video

2024.07.14. 08:26

Találkozó a színes esernyők alatt - képekkel, videóval

Találkozzunk a színes esernyők alatt! - akár így is szólhatna annak a rendezvénynek a szlogenje, amelyet július 13-án a Miskolci Gasztro Centrum előtti téren rendeztek meg a késő estébe nyúlóan.

Galambos Eszter

A Gasztro Pikniken a színes esernyők alá várták a vendégeket

Fotó: Vajda János

Konczvald István, a Miskolci Gasztro Centrum Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a különleges esernyős teraszukat már június 16-án megnyitották, a mostanihoz képest kisebb volumenű rendezvénnyel, ami olyan jól sikerült, hogy hét-nyolcszáz ember biztosan megfordult az eseményen. Így nem is volt kérdés, hogy szeretnének egy hasonló rendezvényt, havi rendszerességgel. 

gasztropiknik004
Az ízlelőbimbók kaptak főszerepet a Gasztro Pikniken
Fotó: Vajda János

Konczvald István hangsúlyozta, hogy a program legfontosabb célja, hogy 

egy közösségteremtő rendezvényt akarnak létrehozni a Kiliánban lakók számára a vendéglátás népszerűsítése.

Finom ételek és italok, elérhető áron

A cégük fő tevékenysége a szakmai középfokú oktatás, számukra tehát nagyon fontos az utánpótlás nevelése. Ahhoz, hogy ez jól működjön, vendégre van szükség, de ő úgy gondolja, nonszensz, hogy egy gasztronómiai este alatt egy-egy vendégnek tizenöt-húszezer forintokat kelljen kifizetni ahhoz, hogy jókat egyen-igyon. Természetesen annak, hogy ilyen magasak az árak, oka, hogy a hasonló programokon helypénzt kell fizetnie az árusoknak. A Gasztro Piknik rendezvénysorozaton azzal szeretnének kedvezni a vendéglátóknak, hogy elengedték ezt, cserébe viszont az kérik, hogy mindenki számára elérhető áron kínálják az ételeket, italokat.

Élőzene fokozta a hangulatot

Az esten Szedlák Csabi biztosította a zenét és két előadót hívtak meg: az Agyagbanda együttest, illetve egy budapesti akkusztikus zenekart (két hölgy gitározott és vokálozott és egy fiatalember énekelt) igényes zenéjükkel megalapozták a hangulatot.

Piknikdobozokkal készültek

Az ügyvezető egy kuriózumra is felhívta a figyelmet, hiszen a rendezvényen mindenki ízlése szerint vásárolhatott „boros” vagy „sörös” piknikdobozt. A dobozban található volt bor vagy sör, 2 darab logóval ellátott egyedi pohár, ásványvíz, tizenöt deka pogácsa, illetve egy tál nachos. Ezt a lehetőséget úgy hirdették meg, hogy „Te hozd magaddal pokrócodat, mi meg biztosítjuk a piknikkosarat!”. 

gasztropiknik009
Érdeklődők a kiliáni Gasztro Pikniken
Fotó: Vajda János

Akik ezzel a lehetőséggel éltek, a Mókusliget nevezetű helyen ki is próbálhatták élesben a szabadtéri piknikezést. A liget elnevezése nem véletlen, hiszen a Miskolci Gasztro Centrum környezetében mindig rengeteg mókus rohangál.

A Kilián üde színfoltja lett

Konczvald István elárulta, hogy Soltész Krisztián - azaz Gelvin - ötlete alapján jött létre az a koncepció, miszerint a Miskolci Gasztro Centrum teraszát színes esernyőkkel árnyékolják. Ennek köszönhetően 204 darab esernyő került a vendégek feje fölé, amivel egyedi arculatot kapott a vendéglátóhelyiség előtti tér.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

A következő programot augusztus 19-re tervezik és szeptemberben egy sörfesztivállal szeretnének zárni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában