Együtt

2024.07.13. 17:38

Találkoztak a miskolci nemzetiségiek – a legügyesebb horgászt is díjazták - képekkel

Tizedik alkalommal szerveztek összejövetelt Miskolc nemzetiségi önkormányzatai a Diósgyőri Kajak Sportklub telepén, a Csorba-tónál.

Boon.hu

Készül az ebéd a nemzetiségek találkozóján

Fotó: Vajda János

A rendezvény évek óta népszerű, az érintett önkormányzatok szinte mindegyike folyamatosan képviselteti magát. A horgászaton  való részvétel nem volt kötelező, de mivel a résztvevők egy része hobbi szinten űzi ezt a sportot, szívesen mérték össze tudásukat a versenyen. 

nemzetisegi_onk_talalkozoja004
Horgász a nemzetiségi önkormányzatok találkozóján
Fotó: Vajda János

A találkozó jó alkalmat biztosított arra is, hogy kötetlen, baráti beszélgetéseket bonyolítsanak, akik pedig horgászni szeretnének, azok két fős csapatokban jelentkezhettek önkormányzatonként. A mostani alkalommal is öt csapat versenyzett.

A horgászverseny legjobbjait díjazzák 

Valcsev Ivanov János, a Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy egy jubiláló rendezvényről van szó, hiszen tizedik alkalommal rendezték meg a találkozót, nyolcadszor a Csorba-tónál. A kilenc nemzetiségű önkormányzatból hat vett részt a rendezvényen. A program egy gazdag reggelivel kezdődött Pócsi Géza támogatónak köszönhetően, majd vaddisznópörkölt volt az ebéd, amit a ruszin csapat főzött meg. Ezek után a horgászverseny díjazása következett, ahol a versenyző csapatok ajándékokat kaptak. A versenyen a Nagyborsodi Horgász Egyesület szabályainak kellett megfelelni. 

Szónoczki Mária, a Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is jelen volt az eseményen. Már második éve a csapata főzte a finom ebédet, idén vaddisznó pörköltöt készítettek. Az elnök elmondta, hogy igyekeztek egy kicsit a ruszin gasztronómia ízeit is belecsempészni az ételbe: használtak fűszerpaprikát és borsot, borókabogyót és vörösbort az étel ízesítéséhez. Negyven-ötven fő ebédelt együtt, majd mindenkit finom süteményekkel kínáltak meg. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában