Az életért

2024.07.26. 07:30

Szűrték a börtön dolgozóit Sátoraljaújhelyen

2024. július harmadik hetében több csoportban vehettek részt a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön kolléganői is mammográfiai szűrésen.

Boon.hu

Forrás: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A prevenciós célú egészségügyi szűrések részben helyben végezhetők, részben speciális rendelőintézetek felszerelései alkalmasak ezeknek a vizsgálatoknak az elvégzésre. Mivel a nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák, így a megelőzésében fontos szerepet játszanak az önvizsgálaton túl a szűrővizsgálatok, az emlőultrahang és a mammográfia is. Az emlők röntgenvizsgálata (mammográfia) már a korai szakaszban kimutathat olyan elváltozásokat, amelyek alapján kezelhetővé válik a betegség.
"A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön állományából tizenhat kolléganőnk vett részt az elmúlt héten a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Diósgyőri Rendelőintézetének Emlőcentrumában szűrővizsgálaton" – tájékoztatott az intézet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában