Látta már?

2024.07.30. 08:17

Teljesen újjáépült a Diósgyőri vár - képekkel

Már a vizesárkot is helyreállították és vízforgató gépészet biztosítja a víz tisztaságát.

Boon.hu

Így néz ki a Baráthegyi Majorságban a Diósgyőri favár

Forrás: Szimbiózis Alapítvány

Teljesen újjáépült a 10 éves Diósgyőri favárunk vízesárok tava - tette közzé a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága a közösségi oldalán. Mint írják: "A medervonal áramvonalas lett, új tófóliával lett kibélelve, gyöngykavics és terméskő került a szélekre. 

Tavi vizforgató gépészet biztosítja majd a víz tisztaságát, ami nagy örömünk, mert ennek hiányában az előző víz hamar beiszaposodott. A vízi növények is beültetésre kerültek, a halak pedig nemsokára visszakerülnek a kertészetben lévő kis tavacskánkból. Így egy új minőségi színfolttal gazdagodtunk. A víz mellé pihenőrészt is kialakítunk. Aki erre sétál megáll egy pillanatra és mosolyogva halad tovább..."

Interaktív játszóvár 

A Baráthegyi Majorságban jó fél évtizede épült fel 400 négyzetméteren a 8 méter magas interaktív játszóvár a Diósgyőri vár eredeti, méretarányos kicsinyített mása. Az azóta eltelt évek alatt a benne helyet kapott „Ősi mesterségek” tárlat folyamatosan bővült. Ennek köszönhetően interaktív történelemórákon a vendégek a középkori mesterségek és az általuk használt eszközök egyre szélesebb palettáját ismerhetik meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában