Észrevétel

2024.07.25. 07:30

Az utas szerint klíma nincs, de az áramon nem spórol a MÁV

Olvasói jelzést kaptunk, hogy a tarcali vasútállomás várójában éjjel-nappal égnek a lámpák.

Boon.hu

Klíma nincs, áram van

Fotó: MÁV

Bodnár Istvánné rendszeresen vonattal közlekedik Tarcal és Miskolc között, így szúrt szemet neki, hogy nemcsak sötétben, hanem fényes nappal, napsütésben is villanyfény mellett várakozhatnak az utasok. Az információn jelezte ezt, de nem történt változás.

Forr bennem a düh, hiszen minden az energiatakarékosságról szól, a MÁV pedig nem spórol az energiával

 – fejezte ki felháborodását az utas.

Portálunk megkérdezte a MÁV-csoportot, hogy mennyire fontos a társaság számára az energiatakarékosság? Felhívják-e erre külön kollégáik figyelmét? 

A MÁV a következő választ küldte olvasónk észrevétele alapján:

„Tarcal állomás várótermének világítását a forgalmi irodából kapcsolja az állomási személyzet. Az állomás naponta 3:20-tól éjfélig van nyitva, ezen időszakon kívül minden nap leoltják a világítást. A nyitvatartási időn belül pedig a fényviszonyokhoz igazodva, megfelelve a helyi szabályoknak, illetve az energiatakarékosság és a biztonságos munkavégzés feltételeire való tekintettel kapcsolják le, illetve fel a villanyt.

Tekintettel arra, hogy nem automatikus a világítás kapcsolása, előfordulhat véletlen mulasztás, ezért amennyiben olvasóik ilyet tapasztalnak, köszönjük, ha helyben jelzik azt az állomáson dolgozóknak”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában