Eredményes

2024.07.04. 14:00

Véget ért a tavaszi érettségi - így sikerült (képekkel)

Az érettségi minden diák számára egy izgalmas és meghatározó időszak. A napokban az utolsó, középszintű szóbeli vizsgák is véget értek. Öt fiatal útját követtük végig a ballagástól, most újra megkerestük őket.

Gárdonyi Edina

Béres Emma, Labant Áron, Menyhért Emma Anna, Buzsik Boldizsár és Vaszily Léna

Fotó: Vajda János

Borsod-Abaúj-Zemplénben összesen 5696 fő tett tanúbizonyságot tudásáról, közülük 3087 diák Miskolcon – tájékoztatta portálunkat májusban az érettségizők számáról a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal sajtószolgálata. A ballagásuk előtt öt végzős diákot kérdeztünk meg arról, hogyan készülnek az érettségire

A Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium diákjai nyolc évet töltöttek el a gimnázium falai között és április végén még furcsa volt belegondolniuk, hogy a jövőben nem a gimnázium lesz a második otthonuk. A ballagás és az írásbeli vizsgák után újra megkérdeztük őket, hogyan érzik magukat az utolsó megmérettetés, a szóbeli vizsgák előtt. Már érettségi bizonyítvánnyal a zsebükben mondták el a boon.hu számára, hogy milyen tapasztalatokkal zárták az érettségi időszakot.

erettsegi_miskolc_frater_szobeli_vegzos
Vaszily Léna, Béres Emma, Menyhért Emma Anna, Buzsik Boldizsár, Labant Áron
Fotó: Gárdonyi Edina

Pozitív élmény

Vaszily Léna, aki két évig az iskolai diákönkormányzat vezetője és a városi diákönkormányzat tagja is volt, pozitívan élte meg a középszintű szóbeli érettségit:

Nagyon jól sikerült az érettségim, bár nagyon izgultam. Már öt órakor felkeltem, hogy mindent még egyszer át tudjak nézni. Három órán keresztül óráig voltam bent, ami hosszúnak tűnik, de nem tűnt ennyinek és nagyon pozitív élmény volt. Minden szóbelim jól sikerült, különösen a hittan, ami 100 százalékos lett.

Hálás a tanárainak

Az érettségi jól sikerült, bár egy nagyon komoly kihívás volt. Rengeteget tanultunk és egy teljesen új érettségi rendszerhez kellett igazodnunk. Úgy érzem, hogy ennek ellenére eredményesen tudtam teljesíteni. Sokat köszönhetek a felkészítő tanáraimnak

 – foglalta össze az érettségi időszakkal kapcsolatos tapasztalatait Menyhért Emma Anna.

Nem volt tétje

Labant Áron művészi pályára készül, így számára az érettségi eredmény nem mérvadó az egyetemi felvételinél. Elmondása szerint így ő nem izgult, nagyszerűen érezte magát a vizsgahelyzetben és kitűnő érettségi bizonyítványt szerzett.

Végjáték

Az érettségi végső szakasza, a szóbelik, már csak a végjáték volt. Az egész osztály jól birkózott meg vele. A hosszú tanulásnak és stressznek végre vége, most mindannyian nyugodtan és elégedetten pihenünk, és kezdjük el igazán élvezni a nyarat

 – ismertette portálunkkal Buzsik Boldizsár nemcsak a saját, hanem osztályának érzéseit is.

Valóban véget ért

Mint mindig, most is izgultam, de jó érzés volt az ismert falak között a tanáraimnak számot adni a tudásomról. Megható pillanat volt, amikor kiosztották a bizonyítványokat, és valóban véget értek a középiskolás évek. Nagyon várom már az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetését 

– zárta az érettségizett diákok beszámolóit Béres Emma.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában