Angyalbérc

2024.08.04. 10:30

Avasi borpincét vásárolt a Miskolci Egyetem

A présházat azzal a céllal vásárolta meg az egyetem, hogy megfelelő módon és körülmények között jelenhessen meg a különböző városi kulturális eseményeken.

Boon.hu

Forrás: Miskolci Egyetem

"Nem igazi miskolci polgár az, kinek nincs pincéje az Avason" - tartja a mondás, mely Miskolc városának egy régi kulturális és történelmi hagyományára utal. Az Angyalbérc présház megvásárlásával, 75 évvel Miskolcra érkezése után a Miskolci Egyetem is igazi miskolci polgár lett - olvasható az egyetem közösségi oldalán. 

Arra is rámutatnak: a présházat azzal a céllal vásárolta meg az egyetem, hogy megfelelő módon és körülmények között jelenhessen meg a különböző városi kulturális eseményeken, és segítse a borkultúrával, borászattal összefüggő egyetemi kurzusok autentikus helyen való megtartását. A Miskolci Egyetem ezzel még inkább miskolcinak érezheti magát, hiszen már az intézménynek is van pincéje az Avason - hangsúlyozzák. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában