Döntöttek

2024.08.01. 14:00

Hivatalos: A Miskolci Egyetemé a Földes Ferenc Gimnázium

A Földes Ferenc Gimnázium fenntartójaként nyilvántartásba vette a Miskolci Egyetemet az Oktatási Hivatal.

Boon.hu

A Földes Ferenc Gimnázium épülete. Rendeződött az iskola sorsa

Fotó: BOON

Hivatalosan is a Miskolci Egyetem a fenntartója a Földes Ferenc Gimnáziumnak. A hivatalos hatósági határozat 2024. augusztus 1-jei hatállyal lépett életbe.

Az Oktatási Hivatal döntésének indoklásában emlékeztetett: a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói jogának átadását a Miskolci Egyetem kezdeményezte a Miskolci Tankerületi Központnál a felsőoktatási intézményt fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány hozzájárulásával. A kérelemnek egyszerűsített döntéssel adtak helyt, aminek alapján az egyetem fenntartói jogát 2024. augusztus 1-jei hatállyal nyilvántartásba vették. A fenntartóváltással a gimnázium köznevelési feladatai változatlanok maradnak.

Gyakorlóiskolaként működik 

A fenntartói jogok átadását a Köznevelésért Felelős Államtitkárság 2024 májusában engedélyezte. A döntést követően az egyetem rektora, Horváth Zita elmondta: a Miskolci Egyetem hosszú távú oktatásstratégiai tervei között fogalmazta meg a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói feladatainak átvállalását azzal a szándékkal, hogy az intézmény a jövőben az egyetem gyakorlóiskolájaként működjön. Az egyetem a minőségi oktatást és a tehetséggondozást szem előtt tartva szeretne hozzájárulni Miskolc oktatási kultúrájának erősítéséhez.

A Földes Ferenc Gimnáziumnak helyet adó ingatlan és az oktatási feladat ellátáshoz szükséges ingó vagyonelemek vagyonkezelői jogának átadásáról 2024. július 18-án döntött Miskolc város közgyűlése. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában