Üzemeltetné?

2024.08.27. 07:00

Újra lehet pályázni az Avas kilátó kávézójára - képekkel

Míg az előző pályázati kiírásnál a háromra egyben, most akár külön-külön is várják az ajánlatokat az avastetői vendéglátóegységek üzemeltetésre.

Hajdu Mariann

Bérlőkre vár az avasi kilátó előtti amfiteátrum

Fotó: Vajda János

Kiírták a pályázatot az Avas kilátó második emeletén található presszó, a kilátó lábánál található vendéglátóegység és a komfortpontok, valamint a Nagy Avas Alsó soron található Bortanya üzemeltetésére, a hirdetmény a Miskolc Holding honlapján olvasható. A pályázatot immár harmadszor írta ki a miskolci önkormányzat, az első két alkalommal ugyanis nem jártak sikerrel. 

avasteto015
Tetszetős épületcsoport áll a kilátó előtt

Először, tavaly novemberben az Avas kilátó vendéglátóhelyiségének üzemeltetésére, valamint a kilátó előtti épületre kerestek bérlőt, akkor nem érkezett érvényes ajánlat. 

Másodszorra már a cikk elején említett három vendéglátóegység közös üzemeltetésére írták ki a pályázatot. Két ajánlat érkezett – az idei év februárját írtuk ekkor –, az egyiket az önkormányzat nyertesként hirdette ki, de nem nevezte meg őket. Aztán hosszú csend következett, mint kiderült, nem sikerült megkötni a szerződést a nyertes vállalkozóval. Lapunk beszélt a nyertes képviselőjével is – ő nevük elhallgatását kérte – annyit mondott, nem sikerült bizonyos kérdésekben megegyezniük, így már akkor úgy tűnt, nem lesz szerződéskötés.

A napokban jelent meg

Ezt később a miskolci városháza sajtóosztálya is megerősítette júniusban. Kérdésünkre válaszként azt írták, hamarosan kiírják az újabb pályázatot az üzemeltetésre. Azonban eltelt a nyár, a pályázati kiírás pedig a napokban jelent meg.  Most megtudtuk, az előző kiíráshoz képest az a változás, hogy míg korábban mindhárom vendéglátóegység üzemeltetésére kérték az ajánlatot, most mindhárom üzemeltetésére együtt, de akár külön-külön is lehet pályázni.

Ezt olvashatjuk a kiírásban

A Bortanyát – amely a földszinti helyiségen túl a fedett teraszt, a pincét, az alagsort és az emeletet is tartalmazza 1087 négyzetméternyi területen – havi 689 833 forint bérleti díjért és az áfáért adnák ki. Az Avas kilátó lábánál található vendéglátóegység, az információs és kiállítótér, valamint a komfortpontok üzemeltetése esetén a bérleti díj havonta 1 millió 298 ezer 092 forint és az áfa. Ez esetben a leendő bérlőnek 50 adagos főzőkonyhát kell üzemeltetnie, az egységhez tartozik még az ajándékbolt és trafik, a komfortpontok a vécéket mosdóval, zuhanyozóval jelentik.

A kilátó kávézója havi 457 ezer 240 forint és az áfáért (ez mindhárom esetben 27 százalékot jelent) vehető bérbe. A kávézó üzemeltetésén kívül évi hat turisztikai rendezvény megszervezése is a bérlő feladata lesz, valamint az is, hogy ajándékboltot működtessen. Mindhárom vendéglátóegységnél minőségi, magas színvonalú vendéglátást várnak el a leendő bérlőtől, bérlőktől.

Látnak-e benne fantáziát a vállalkozók?

A vendéglátóegységeknek egyébként az év 'majd minden napján nyitva kell lennie, de hogy mikor kell majd első ízben kinyitniuk, az nyilván majd a szerződés megkötésének időpontjától függ. Maga a turisztikai szezon október 15-ig tart. 

Az említett összegek egyébként magasabbak, mint amit tavaly ősszel, az első körben kiírt pályázatnál megjelöltek a hirdetményben, bizonyára az infláció lehet az oka. Bár az is tény, hogy az általunk akkortájt megkérdezett vállalkozók jelezték, hogy túlságosan magasak ezek az összegek, kérdés, hogy a most kiírt pályázat(ok)ban látnak-e fantáziát a vállalkozók. Ez hamarosan kiderül, hiszen szeptember 11-ig várják az ajánlatokat. A kiírás szerint szeptember 19-én bontják a pályázatokat a Miskolc Holding épületében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában