Beruházás

2024.08.21. 17:58

Az Y-híd közelében több mint 3 kilométer út épülhet meg

Az Y-híddal kapcsolatban tartottak közmeghallgatást szerdán délután.

Ujlaki Attila

Fotó: Vajda János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal szervezésében közmeghallgatást tartottak szerda délután Miskolcon a Polgármesteri Hivatal közgyűlési termében. A 3-as számú főút, Miskolc belső városrészét (Búza tér – a szerk.) tehermentesítő szakasz fejlesztése, az „Y-híd” megvalósítása” beruházás részét képező Y-hídhoz kapcsolódó III. – IV. szakasz további fejlesztésével kapcsolatban a Kormányhivatal környezetvédelmi hatósága ismertette a projekt részleteit.

Új útszakasz épül majd

Az eseményen elhangzott, hogy a jelen eljárás a III-IV. szakaszra irányul. A teljes tervezett szakasz 3,1 kilométer hosszú, 2 × 2 forgalmi sávos, belterületi út, országos közút. Az Y-híd előtt halad új nyomvonalon a Tiszai pályaudvar előtt, majd a Szinva és a vasúti területek között folytatódik keleti irányban, a Fonoda utcáig, melynek 800 méter hosszú szakaszán halad (azt 2 x 2 sávosra átalakítva), majd a Csokonai utca csatlakozása előtt északra fordul az új nyomvonal és a Sajón egy új hídon átvezetve csatlakozik a körforgalomba a József Attila utcán. 

Emellett kerékpáros nyomvonal is kialakításra kerül a 3-as főúttal párhuzamosan. Azt is megtudtuk, hogy a kivitelezési munkálatok 2026-ban kezdődhet meg és várhatóan 2028-ra készül majd el. A közmeghallgatáson a beruházással kapcsolatos tudnivalók ismertetése mellett a beruházást, annak környezeti hatásait, valamint az eljárás menetét is megismerhették az érdeklődők, majd a felmerülő kérdésekre, észrevételekre a tervező és a környezetvédelmi hatóság válaszolt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában