Közeledik a CineFest

2024.08.18. 15:00

Dargay-díj: már tudni, kik a jelöltek

Szeptember 6-án kezdődik a CineFest Nemzetközi Filmfesztivál Miskolcon, szeptember 14-ig várja majd a mozi szerelmeseit.

A zsűri tagjai: M. Tóth Géza, Orosz Anna Ida, Kiss Melinda, Henrik Irén, Fülöp József.

Forrás: CineFest

Három jelöltet javasol a beérkezett nevezések közül a CineFest 100 ezer forinttal járó Dargay Attila-díjára a szakmai zsűri, amely Dargay Attila özvegyéből és alkotótársából, Henrik Irénből,  az animációs tervezőművészből és a METU Animáció szakának vezetőjéből, Kiss Melindából, a Primanima fesztivál kurátorából és  a Magyar Nemzeti Filmarchívum animációs referenséből, Orosz Anna Idából, a MOME volt rektorából, Fülöp Józsefből és a Kedd Animációs Stúdió vezetőjéből, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektorából, az Oscar-jelölt M. Tóth Gézából áll.
A jelöltek abc-sorrendben (azaz rangsor nélkül) a következők: Bartis Bálint, Palotás Adél, Tudisco Juli.

Dargay Attila szellemében alkotó tehetségek

A nevezések elbírálásánál a fő szempont az volt, hogy Dargay Attila szellemében alkotó,  ígéretes, még pályakezdő tehetség jusson lehetőséghez. A díjat szeptember 14-én,  a fesztivál díjátadóján kapja meg a legjobbnak ítélt nevező, olvasható a hír a CineFest Facebook oldalán
 Dargay Attila Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező és képregényrajzoló, érdemes és kiváló művész Mezőnyéken (ma Nyékládházához tartozik) született 1927-ben, 2009-ben hunyt el. A nevéhez fűződnek többek között a Szaffi, a Ludas Matyi és a Vuk rajzfilmek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában