Válaszolt a városháza

2024.08.18. 15:30

Eldugult a vizesárok? Kinek a feladata megoldani a problémát?

A betonkeménységűre száradt hordalékot képtelen egy 84 éves asszony felásni, eltakarítani. Megkérdeztük, kaphat-e segítséget.

Galambos Eszter

Juhász Béláné

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Úgy eldugult a háza előtti vizesárok egy júniusi esőzésben a 84 éves Juhász Bélánénál Görömbölyön, hogy az ott felgyűlt hordalékkal egyedül nem tud mit kezdeni, a történtekről augusztus elején írt portálunk. Akkor elmondta, próbált segítséget kérni az önkormányzattól de érdemben nem léptek az ügyében. Amikor ott jártunk valóban látható volt, hogy vastagon belepte a vízelvezető árkot az iszap, és jól látszott, hogy betonkeménységűre száradt. Egy jó fizikumú embernek is gondot jelentene az eltakarítása, nemhogy egy 80 feletti asszonynak. Az olvasói panasszal kapcsolatban megkerestük a városháza sajtó osztályát.

A tulajdonos köteles a tisztán tartásról gondoskodni

A városháza így reagált levelében:

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának rendelete alapján a tulajdonos az ingatlan határvonalától vagy kerítésétől - tömbtelkes beépítés esetén az épület falsíkjától - mért 10 méteres területsávot köteles tisztán tartani, illetve tisztántartásáról gondoskodni. Ez a tisztántartási kötelezettség vonatkozik a területsávba eső járdára, zöldfelületre, teraszra, árokra, annak műtárgyaira, a csapadékvíz lefolyását akadályozó anyagok eltávolítására, dísz- és egyéb burkolatokra, de csak a közút szegélyéig terjed. A Városgazda a kitermelt hordalék elszállításában tud segítséget nyújtani.

Újra felhívtuk Juhász Bélánét, hogy tájékoztassuk a válaszról. A 84 éves asszony tudomásul vette a rendeletet, és megpróbál segítséget kérni a hordalék kiásásában akkor is, ha anyagi kiadással jár majd számára. Hangsúlyozta azonban, hogy ezek után mindenképpen számít a hordalék elszállításánál a Városgazda segítségére. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában