Érdekes videó

2024.08.08. 10:22

Félelmetes fenevad tartja rettegésben Diósgyőrt? (videóval)

A videót erős idegzetűeknek szánta alkotója, persze viccesen.

A posztoló szerint itt történt a dolog

„Félelmetes fenevad tartja rettegésben a környéket. A videó megtekintése csak erős idegzetűeknek", ezekkel a sorokkal tette közzé a cikkünk végén látható videót egy posztoló, a felvétel a Szinvánál, Diósgyőrben készült, pontosabban a II. János Pál pápa téren, ahol a fa alatti részen vadászott. a videón az látszik, ahogy egy kígyó éppen eszi a kis ebihalakat. Sokan reagáltak a felvételre, tudni vélik, hogy vízisiklóról van szó, valaki szerint egy gyönyörű kockás sikló. „Nálam az udvaron egy kicsit terjedelmesebb lakik. Kijár a Szinvából, összegömbölyödve ijesztgeti a kutyám", írja egy hozzászóló.
Azt már korábban írtuk, hogy sok a kígyó a Szinvában. Golej Szabolcs, a Neptun Búvár Klub vezetője kérdésünkre akkor elmondta, hogy a nagy meleg miatt a talaj ilyenkor annyira felforrósodik és a környezet is amiben ezek az állatok élnek, hogy próbálnak behúzódni enyhet adó helyekre, ahol vissza tudják hűteni a testüket. Ez a jelenség nem csak a Szinva parton vehető észre, hanem a bányatavaknál is. 

Dice,Snake,(natrix,Tessellata),In,Natural,Habitat
Egy kockás sikló közelről
Fotó: zdenek_macat / Forrás: Shutterstock

Egy másik, az Origon megjelent cikkben pedig ez olvasható: „magyar kutatók vizsgálata szerint több kockás sikló van a városias tóparti településeken. Ennek oka, hogy az ember által létrehozott mesterséges felületek miatt nagyobb biztonságban vannak a hüllők a rájuk vadászó ragadozóktól, valamint hogy nagyobb mennyiségű és jobb minőségű táplálékforrás érhető el számukra" - a cikk a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat kutatására hivatkozik.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában