Így használjuk!

2024.08.20. 16:00

Helyjegy, csak egy kattintással! - mutatjuk hogyan

A Volánbusz-jegyeket és az augusztus 5-én bevezetett helyjegyet a felmérések szerint, már naponta négyezer utas online, a MÁV app-on keresztül vásárolja meg. Sokan vagyunk úgy, hogy a kézzelfogható dolgokban hiszünk és az online világ kicsit idegen a számunkra, de ezeket az alkalmazásokat érdemes megtanulni és használni, hiszen időt és energiát is spórolhatunk velük.

Galambos Eszter

Számtalan kérdés merült fel az utasokban

Forrás: Volánbusz Zrt.

Fotó: A kép illusztráció

Nézzük a MÁV appot!

A MÁV appban a „Szolgáltatások” alatt a „Helyjegy 2. osztály”-t kell megjelölni; ha csak helyjegyet szeretne vásárolni, mert van egyéb utazási jogosultsága vagy bérlete, úgy a „Keresési feltételek” menüpontban ki kell választani a „Csak helyjegyet szeretnék” opciót is. A „helytulajdonság választása” opció beállítását követően igény szerint lehet folyosó vagy ablak melletti helyjegyet foglalni. A helyjegy önmagában nem jogosít utazásra, az utasnak rendelkeznie kell jogszabályban rögzített (pl. 65 év feletti) utazási jogosultsággal vagy bérlettel, napijeggyel, avagy külön vásárolt menetjeggyel is – az utazási jogosultságot ezek testesítik meg.

Mi a helyzet az ELVIRA-val? 

A jegy.mav.hu (ELVIRA) felületén a „Részletes keresés”-re kell kattintani, és a szűrők között be kell kapcsolni a „Helyfoglalással” opciót. Ha csak helyjegyet szeretne vásárolni, úgy a „Csak helyjegyet szeretnék” funkciót is be kell kapcsolni, majd a grafikus helyfoglalás segítségével kiválasztható a kívánt ülőhely. A jegy bemutatása ebben az esetben is csak a MÁV appon lehetséges, a digitális jegyet papíralapon bemutatni nincs lehetőség, az e-mailben küldött számla nem jogosít utazásra.

Tájékoztató videókat is nézhetünk!

A rendszerrel még csak ismerkedő utasokat a helyjeggyel és annak vásárlásával kapcsolatos tudnivalókról közösségimédia-felületein (Facebook, Intagram, Youtube, Tiktok) és honlapján a gyakori kérdésekre adott válaszokkal és videós tartalmakkal is segíti a Volánbusz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában