Mit csinálsz hétvégén?

2024.08.10. 07:10

Hétvégi programajánló: Zempléni Fesztivál, kvaterka, mesés nap a Csengey-kertben

Összegyűjtöttük a legjobb programokat a hétvégére.

Boon.hu

Mit csinálsz hétvégén?

Forrás: Shutterstock

Fotó: amedeoemaja

Bor, mámor, Bénye
Őszinte borok, nyitott kertek és természetközeli programok Erdőbénye borászatainál augusztus 8. és 11. között. A fesztivál ideje alatt bármikor be lehet ülni egy-két pohár borra vagy a gourmet gasztro kiállítók által kínált finom falatokra. Emellett számos különleges borkóstoló, irodalmi estek, zenei- és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várják a látogatókat Tokaj-Hegyalja békés, mesebeli falujában.

Zempléni Fesztivál 2024
Augusztus 9-19. között rendezik meg a Zempléni Fesztivált. Az idei fesztivál közel 40 helyszínen, csaknem 20 településen, több mint 500 fellépő művésszel várja a látogatókat. A fesztivál az idei évben számos ígéretes és festői helyszínnel bővül: ilyen pl. Golopon a Vay-kastély parkja, ahol egy festői vízi színpadon várjuk az érdeklődőket, vagy a füzéri szabadtéri színpad, mely a vár lábánál, szédületes zempléni panorámával csalogat. A fesztivál sok év után újra ellátogat a Bodrogközbe, méghozzá Kenézlőbe, ahol a hangverseny mellett a görögkatolikus templom Európa-szerte egyedülálló ikonosztázát is érdemes megtekinteni. Régi-új helyszín Bodrogkeresztúr, ahol a hangversenynek a felújított ezeréves katolikus templom ad otthont. Szintén új helyszín a tarcali Andrássy Kúria hangulatos terasza. Természetesen a kedvelt helyszínekre is ellátogathatnak az érdeklődők, ismét lesz hangverseny az Újhuta Kastélyszálló festői teraszán, lesz egynapos program Tolcsván és Mádon, de érdemes lesz ellátogatni Hercegkútra, Mikóházára, Taktaharkányba, vagy a Magyar Nyelv Múzeumába is. A fesztivál kedvelt esti programja Sárospatakon az Esti jazz-sorozat, melyben olyan előadók lépnek színpadra, mint a Malek Andi Soulistic, a Révész Richárd Trió, illetve a Canarro Zenekar és Sapszon Orsi. A Tokaji Bor kedvelői számára rendezzük a Koncert borral sorozatot, melynek keretében a Patricius Borház, a Disznókő Pincészet, a Tokaj-Oremus, valamint hivatalos borszállítónk, a Grand Tokaj borait kóstolhatják hol borgőzös, hol panorámás, hol rusztikus környezetben, de mindig kellemes zenével. Részletes programajánló itt!

XXVI. Cserépi Pince-, Bor- és Nótatúra & Falunap
Péntek kezdődik a XXVI. Cserépi Pince-, Bor- és Nótatúra & Falunap dűlőtúrával, borkóstolással, zenés mulatsággal. Szombati programok: ugrálóvár, arcfestés, népi játékok, csillám tetoválás, hajfonás, 15:30-tól Kisködmön Gyermek Néptáncműhely bemutatója, 16:00-tól Szép Cserépi Porta díjátadó, 16:30-tól Zsolca néptáncegyüttes műsora, 17:00-től Junior Star bands előadása (Hórvölgye és Felsőtárkányi Zeneiskola növenndékei), 18 órától "zenés" bortúrára invitálják az érdeklődőket a festői szépségű Cserépfaluban, ahol csodás faragott pincéket járva finomabbnál-finomabb borokat kóstolhatnak az idelátogatók és eközben megismerkedhetnek a helyi borászokkal és boraikkal. A bortúra során számos pincébe térhetnek be az idelátogatók. A kóstolás borait a már jól megszokott zsetonos rendszerben. A Berezdi pincesoron bemutatásra kerülnek a borosgazdák és kínált boraik, majd indul a pincelátogatás, 21:00-től Dj.Szatmári feat Szakos Andi produkciója, 22 órától élőzenés utcabál a Szani Duó közreműködésével.

7. Családi és Sport nap Sajóbábonyban
Hagyományosan megrendezik a Családi és Sport napot immáron 7. alkalommal Sajóbábonyban. Helyszín: Gyártelep.

Görömbölyi bababörze
Megunt, de jó állapotban lévő, használt felnőtt és gyermek ruhák, játékok vásárát rendezik meg szombaton a Görömbölyi Művelődési Házban, szombaton 9 és 13 óra között. Asztalfoglalás: dr. Bognárné Poráczki Edina (Tel: 06 70/948-0244, asztalfoglalás díja: 2000 ft/ asztal).

Mesék között egy mesés nap a Csengey-kertben
Szuper programok várják a Csengey-kertbe látogatókat augusztus 10-én délután, ahol a család apraja-nagyja jól érezheti magát, hiszen a mesesátortól, a meseösvényen át népi játékok és kézműveskedés is várja a kertbe látogatókat. A programkavalkádban-természetesen a teljesség igénye nélkül-az ő közreműködésükkel lesz ringató-mocorgó foglalkozás és kézműveskedés is. A SlambeSzél Produkciós Iroda pedig az interaktív játékokat és foglalkozásokat hozza a kertbe. Ezen felül lesz még táncház, sport sarok és mese minden mennyiségben, hiszen a betérő vendégek megpihenhetnek a mesesátorban, de lesz meseösvény is. Augusztus 10-én szombaton délután tehát nem másé, mint a meséé lesz a főszerep, azaz mondhatjuk mese lesz minden mennyiségben.

Séta a Népkert és a Kálvária környékén
Augusztusi garantált sétánkon a Népkert és a Kálvária látnivalóit fedezzük fel. Megtudhatjuk, hogyan lett a város egykori külterületéből a belváros legnagyobb parkja, milyen épületek szegélyezik a zöldterületet, hogyan kapcsolódik Sissi, magyar királyné sorsa Miskolchoz. Megcsodáljuk a megújult Kálvária stációit és és sétánkat a sokszínű kiállításokat rejtő Herman Ottó Múzeumban fejezzük be. Indulás: 10 óra, Tourinform Miskolc (Széchenyi u. 16.).

Szépséghibás és akciós könyvvásár Miskolcon
Több mint 15000 különféle könyv már 100 forinttól kapható augusztus 10-én, szombaton az Egyetemváros A/4 épületében, a régi aulában. A könyvvásár 10 órakor nyit, és a készlet erejéig, de legkésőbb 17 óráig tart. A helyszínen bankkártyával is lehet fizetni.

Malackodás Varbón
Nyílt napot tart szombaton 10-től a Malacvédő Alapítvány Varbón. 

Bükk+ és Kvaterka
Szombat délután négytől várnak mindenkit a BÜKK+ rendezvényre, amelynek célja a Bükki Borvidék borainak népszerűsítése. Az italok és a szóda behűtve, minőségi zene és harapnivaló vár mindenkit. Közben megendezik az Avasi Kvaterkát, ahol szintén remek borok és falatok várják a borok szerelmeseit. A zenét szolgáltatja 19:00-tól The Acoustic Affair. Ételről gondoskodik a DZ Burgers.

Zenés irodalmi est a Grizzlyben
Az izmosnyelvű költők egy interaktív, kötetlen irodalmi estre várja a verset és gitármuzsikát kedvelő közönséget szombat este 7-től. Felolvas Makó Ágnes, Tibély Orsolya, Bukovenszki-Nagy Eszter és Lesitóth Csaba, utóbbi gitárt is ragad és saját dalaiból játszik el néhányat. Közben fröccs, sör, beszélgetés, utána rokkdiszkó.

Hellómivan!? 20 éves születésnapi koncert
20 éves a Hellómivan!? zenekar. Mivel hivatalosan soha nem oszlottak fel, úgy gondolták, összejönnek egy kis zenélésre, ha már a 10. és 15. évfordulót is megtartották, ráadásul ugyanazon a helyszínen, a Darvas Közösségi Ház- és Múzeumban, Ongán (Dózsa György út 22-24.). Az est vendége Balogh Gergely Pál az IgyaTom EgyeTem szólóprojektjével. Készülnek sok-sok régi nótával, rengeteg gitárszólóval, korábbi tagok és (remélhetőleg) egyéb vendégzenészek megjelenésével a színpadon. A családias hangulat adott, büvé a helytől megszokott színvonalon minőségi pálinkákkal és hűsítő italokkal + zsírosdeszka. A belépés ingyenes.

Havasi zongora show
Havasi Balázs zongoraművész újra a Tokaj Fesztiválkatlanban ad koncertet 2024. augusztus 10-én, szombat este 8.30-tól a Tokaj Fesztiválkatlanban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában