Fejlesztés

2024.08.27. 15:09

Negyedmilliárdot költöttek útfelújításra Sárospatakon

Az önkormányzat igyekezett arányosan végezni a rekonstrukciós munkálatokat.

Bódisz Attila

Az egyik felújított út

Fotó: HT

Összesen hat utat újított fel az elmúlt hónapokban a sárospataki önkormányzat, plusz egy tavalyra tervezett útszakasz befejezése is erre az esztendőre húzódott át. Minderre saját forrásból teremtette elő a pénzt a pataki képviselő-testület – közölte a helyi sajtóval Sikora Attila a zempléni város alpolgármestere. Mint elmondta, az utóbbi időszakban minden egyes esztendőben sikerült hasonló léptékű útfelújításokat végezniük a városban, amire nagy szükség volt, hiszen több évtizedes lemaradást kell behozniuk. Tíz év alatt összesen körülbelül kétmilliárd forintot sikerült erre a célra felhasználniuk, mindezt takarékoskodással, önerőből – emelte ki az alpolgármester. 

Az idei pénzügyi forrás 250 millió forintot tett ki – fűzte hozzá. 

Ezúttal a Kinizsi, a Thököly, a Borsi, valamint az Árok utcák egyes szakaszai és járdái újultak meg és elkészült az úgynevezett „névtelen utca” is, amelyik az egyik helyi bolt mögött húzódik és nagyon leromlott állapotú volt a felújítás előtt 

– sorolta Sikora Attila. Szintén történt útburkolat-javítási munka a végardói temetőnél is, annak a bejáratát aszfaltozták le – emelte ki. 

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a teljes burkolatjavítással és helyenként járdafelújítással járó beruházások mellett egy másik forrásból mindig nagy figyelmet fordítottak a kátyúzásra is. Erre idén is sort kerítettek, a legszükségesebb munkákat sikerült elvégezniük azon a területen is. Aláhúzta: Sárospatak ugyan idegenforgalmi szempontból kiemelt település, ezért nagy figyelmet kellett fordítaniuk a sokak által használt és a kezelésükben levő utakra, de ezzel együtt mindig igyekeztek arra is odafigyelni, hogy arányosan, a külvárosi részeken is folyamatosan újuljanak meg utak vagy útszakaszok. Azt is kiemelte: idén korábban végeztek a munkákkal, mint azt a korábbi esztendőkben megszokhatták, ami véleménye szerint az alapos előkészítésnek köszönhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában