Kézműves foglalkozás

2024.08.06. 15:30

A nemezelés ősi technikáját ismerhették meg Szerencsen

Töretlen népszerűségnek örvendenek a régi kézműves technikák, ennek fortélyaiból tartottak ízelítőt a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár belső udvarán.

Nem egyszerű nemezelni, de megtanulható

Forrás: Szerencsi Hírek

A foglalkozást Kóra Judit vezette, aki nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, szívén viseli a régi kézműves technikák megőrzését és továbbadását – adta hírül a Szerencsi Hírek. Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek, és mindannyian pénztárcát készítettek. Kóra Judit minden asztalnál jelen volt, segített és útmutatást adott a résztvevőknek. A Szerencsi Hírek kérdésére elmondta, hogy a nemezelés nemcsak remek kikapcsolódás jelent az egész családnak, hanem fejleszti a kézügyességet és az agyat is, mivel mindig több lépéssel előre kell gondolkodni. Bár a nemezelés elsőre egyszerűnek tűnhet, némi kézügyességet igényel, amit Judit minden jelenlévő számára érthetően és türelmesen mutatott be.
A nemezelés tavaly indult útjára a Rákóczi-várban, és azóta minden hónapban töretlen népszerűségnek örvend. Ennek egyik oka a régi kézműves technikák iránti érdeklődés növekedése. Az emberek egyre inkább keresik az olyan tevékenységeket, amelyek révén megismerkedhetnek őseink hagyományaival.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában