Összetartás

2024.08.03. 10:00

Telkibánya közelében táboroztak a sárospataki cserkészek

Újra együtt táborozott a 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat és a 792. sz. Bocskai István Szerencsi Cserkészcsapat.

Boon.hu

Együtt a csapat

Forrás: sarospatak.hu

A cserkésztábor helyszíne Telkibánya közelében, a Gúnya-kutnál volt. A tábor keretmeséje Japánba, a szamurájok korába repítette el a táborozókat, találkozhattak gésákkal, szamurájokkal, ninjákkal és további szereplőivel a keretmesének. 

Csoportos foglalkozás Telkibányán
Forrás: sarospatak.hu

Jellegét tekintve a tábor nomád volt, épített konyhával, sátortáborral, táborkapuval, táborkereszttel, zászlórúddal, zuhanyzóval és illemhellyel.

Meseerdő, kézműveskedés 

A programok között szerepelt számháború, színháború, meseerdő, kézműveskedés, túra, kincs (hegyi kristály)-keresés, reggeli és esti áhitat, istentisztelet, úrvacsora, forgó, sorjáték, vizes nap, vetélkedő, vízicsúzda, légpuska-lövészet, íjászat, önvédelem és még számos felejthetetlen esemény, és az elmaradhatatlan esti tábortűz az őrsök műsoraival. 

A fegyverhasználatot is gyakorolták
Forrás: sarospatak.hu

Felemelő érzés volt énekelni a zászlófelvonás és levonás alatt nemzeti imánkat , a Himnuszt, a cserkészindulót és a Székely himnuszt. A tábori élményt teljessé az elkészült őrsi zászlók, a kitalált csatakiáltások és őrsi dalok tették.

Köszönet

A cserkésztábor sikerességéhez hozzájárult fenntartónk, a Sárospataki Református Egyházközség, valamint Sárospatak város Önkormányzata. Köszönet és hála a 792. sz. Bocskai István Szerencsi Cserkészcsapat vezetőinek a táborral kapcsolatos összes dokumentáció és szervezés elvégzéséért, valamint mindenkinek, akik valamilyen módon támogatták a tábor megrendezését, és felejthetetlen élményhez juttattak több mint negyven cserkészt 

- fogalmazott a sarospatak.hu-nak dr. Nagy György, cserkész segédtiszt, csapatparancsnok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában