boon.hu video

2024.08.19. 19:35

Pörögtek a fakanalak a felsőzsolcai Lecsófesztiválon - fotók, videó

Negyedik alkalommal rendeztek Lecsófesztivált Felsőzsolcán.

Gárdonyi Edina

Fotó: Vajda János

Augusztus 19-én, hétfőn benépesült Felsőzsolca sportpályája, hiszen az Együtt-Egymásért Péntek 17 Egyesület már negyedik alkalommal rendezte meg a város közkedvelt eseményét, a Lecsófesztivált. Az idei rendezvény is nagy érdeklődésre tartott számot, hiszen a színes programok mellett gasztronómiai élmények várták a résztvevőket.

Nem csak a lecsó, a káposzta is főszerepet kapott

A lecsó főzőversenyre számos felsőzsolcai család, baráti társaság, munkahelyi közösség és civil szervezet jelentkezett, hogy összemérjék főzőtudományukat. A versenyzők már kora reggeltől készültek, hogy a paprika, paradicsom és hagyma felhasználásával készült finomságok új életre keljenek a fazekakban és bográcsokban. 

Az idei fesztivál különlegessége volt, hogy nemcsak a hagyományos lecsós ételek versenyeztek, hanem a káposztás fogások is kiemelt figyelmet kaptak.

A sportpálya igazi gasztroműhellyé változott

Az esemény fővédnöke Szarka Tamás polgármester volt, aki Felsőzsolca Város Önkormányzatának támogatásával segítette a rendezvény megvalósulását. A főzőversenynek a Rendezvények Háza sportpályája adott otthont, ahol a látogatók nemcsak a versenyzők ízletes ételeit kóstolhatták meg, hanem változatos programokon is részt vehettek.

Élő zene fokozta a hangulatot

A jó hangulatot az Agyagbanda és a Generátor zenekar biztosította, akik élőzenével szórakoztatták a közönséget. 

A Lecsófesztivál idén is nagy sikert aratott, és felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek, aki ellátogatott az eseményre.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában