Múltidézés

2024.08.01. 13:30

Egyre népszerűbb Ózdon az újjáélesztett Rózsakerti Est

Marosréti Ervin

Rózsakert

Fotó: ME

Az elmúlt hetekben-hónapokban több olyan esemény is történt Ózdon, amely a város kohászati múltját idézte vissza. Ide tartoztak a korabeli gépszobrok közterületre történő kihelyezése, valamint a lézerkémény építése, amely turisztikai látványosságot jelenthet a jövőben. 

Közönség a Rózsakertben
Fotó: ME

Ugyancsak az egykori vasgyár szomszédságában tartották meg a Rózsakerti Estet, amely hosszú évtizedekkel ezelőtt rendszeres szórakozási lehetőséget jelentett az ózdiak számára. Öt évvel ezelőtt ezt a kezdeményezést keltették életre, amely mostanra már komoly érdeklődés mellett zajlott le. Sokan vacsoravendégként érkeztek, de a zenei programokat bárki ingyenesen megtekinthette. Az idősebb korosztály még emlékezett azokra az időkre, amikor a Rózsakert és a Csendes Kávézó a kulturális programok központja volt a településen. 

Az ÓMÉK Olvasó munkatársai ezért gondolták azt, hogy a hagyományos elemeket megtartva, a mai kor elvárásaihoz szabva évről-évre megtartják az eseményt. Már a kezdeti fogadtatás is kedvező volt, a látogatók száma pedig folyamatosan gyarapszik. 

Több is lehet 

- A visszajelzések egyértelműen pozitívak. Őseink megálmodták, nagyszüleink újjáélesztették, mi pedig folytatjuk ezt a hagyományt - tette hozzá Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője. - Az Olvasó és a Kaszinó közötti területen a hangulatos lampionokkal és a kiváló fellépőkkel ismét elnyerte az emberek tetszését ez a program. Egy pályázati lehetőségnek köszönhetően elképzelhető, hogy jövőre több ilyen estet is meg tudunk majd szervezni. 

Különböző stílusok 

A vacsora ideje alatt a Kék Sirály Zenei Egyesület alapozta meg a hangulatot, ezután pedig az ÓMI Zenés Színház szórakoztatta az egyre gyarapodó közönséget. Majd érkezett Falusi Mariann, aki ezen az estén széles repertoárt vonultatott fel. A koncert végén olyan populáris dalok hangzottak el, amely táncra perdítette az ózdiakat. Éppen ezért az est zárásaként Csuti és Judy utcabálján tovább folytatódott a jó hangulat.

- Egy kicsit visszafogott műsorral érkeztem, de a végére alaposan felpörgött a hangulat - tette hozzá Falusi Mariann. - Rendkívül hangulatos Ózdon a Rózsakert, bízom benne, hogy a jövőben lesz még lehetőséget fellépni ezen a helyszínen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában