Megújulás

2024.07.29. 12:18

Zöldségek, gyümölcsök az ózdi falon - képekkel

Egymás után a harmadik szürke felület újul meg Ózdon.

Marosréti Ervin

Megújult az ózdi piaccsarnok fala

Fotó: ME

A betonszürke piaccsarnok utcafront felőli fala már megkapta az új színét. A harsánykék alapozás után pedig több zöldség és gyümölcs került a felületre, ami ugyancsak utal az épület funckciójára. Ózd belvárosában folytatódik a folyamat, amely az elmúlt hónapokban kezdődött el. Közterületi támfalak újulnak meg, a szürkeséget vidám színek váltják fel. A néhány évvel ezelőtt felépült bevásárlócsarnok oldalára olyan kompozíció kerül, amelyet a lakosság döntő része megszavazott. 

Ilyen lett a piaccsarnok fala
Fotó: ME

Janiczak Dávid polgármester a közösségi oldalán tett közzé több látványtervet, amelyből a legtöbb kedvelést kapott alkotást valósítják meg. A kivitelezés megkezdődött, és vélhetően néhány nap múlva elnyeri a végleges formáját. 

- Öt éve épült fel ez a bevásárló csarnok, ezután sokat gondolkoztunk azon, hogy mi kerüljön a falára, hogyan kapjon élénkebb, vidámabb köntöst - fogalmazott Janiczak Dávid polgármester. - Éppen ezért örülök, hogy művész úrral összehozott minket az élet, hiszen a városban már több referencia munkával rendelkezik. A látványterveket ezúttal is megszavaztattuk, a győztes változat nem kevesebb, mint 2700 szavazatot kapott. 

Kubai stílus 

Az ózdi piac csarnoknál is Szalay Benjámin grafikus, dekorációs falfestő dolgozik ezekben a napokban. Először a kétszínű alapot készítette el, amire ugyancsak élén színű zöldségek, gyümölcsök kerülnek. 

A tervek közül nekem is ez tetszett a legjobban, amit előre jeleztem. Éppen ezért boldog vagyok, hogy végül a lakosság is ezt választotta - tette hozzá Szalay Benjámin. 

Távolról nézve egy kicsit kubai stílusra emlékeztet, bízom benne, hogy a végeredmény is elnyerni az ózdi emberek tetszését.

Szalay Benjámin rövid időn belül már a harmadik szürke falat festi meg az egykori kohászvárosban. Elsőként a Városközpontban a nagyparkolóval szemközti részre alkotott dombos-völgyes, fás kompozíciót, majd a Bolyki-elágazásban egy napfelkeltében gyönyörködhetnek az autósok és a környéken. A jelenlegi pedig a piaccsarnoknál dolgozik a grafikus. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában