Kiderült az igazság

2024.08.05. 17:30

Tényleg forró augusztus és szeptember vár ránk?

Dr. Rázsi András meteorológus szerint idén sem marad el az ősz.

Édes Richárd

Meddig napozhatunk még az idén?

Forrás: Shutterstock

Fotó: Deman

Valószínűleg az idén is arra a melegre számíthatunk, amihez a „vénasszonyok nyara” idején hozzászoktunk, válaszolta kérdésünkre Dr. Rázsi András meteorológus. Hangsúlyozta, nagy félreértés az emberek részéről, hogy hamarosan eltűnik az ősz, és még jobban kitolódik a nyár, aztán hirtelen beköszönt majd a téli hideg.

Ősszel ugyanis még sok hőtartalék van a talajban, ezért is érezzük az időjárást melegebbnek. Ősszel nagyobb a hőérzetünk: sokkal melegebbnek érezzük az időt, mint tavasszal. Pedig szeptember 22-én és március 22-én hasonló a nap delelése, és az időjárás sem szokott jelentősen eltérni egymástól. 

Enyhülő meleg várható és vénasszonyok nyara

Meteorológusként legfeljebb 1 hétre lehet előrejelzést megfogalmazni. Ezért jelenleg még nem lehet pontosan megmondani, milyen lesz az előttünk álló hónapok időjárása. Az viszont biztos, hogy remélhetőleg meleg lesz, ezzel együtt mégis enyhülésre lehet számítani

- beszélt az őszi várható „forróságáról” Dr. Rázsi András. 

Nem valószínű, hogy ezúttal más lenne az ősz: a meteorológus szerint az utolsó jégkorszak óta így működik az augusztus és a szeptember nálunk – és így lesz az idén is – a mérsékelt égövben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában