boon.hu video

2024.08.17. 16:05

Történelmi időutazás volt a szerencsi régiségvásár (Fotókkal, videóval)

A szerencsi Buffalo Bill Étterem körüli vásártér rendezvényén színes mandalák, értékes régi órák és különleges szobrok is feltűntek szombaton.

Édes Richárd

A szerencsi régiség vásáron mindenféle izgalmas tárgyakra bukkanhatunk

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Egy régiségvásárban mindig az az izgalmas, hogy bármikor képesek egy váratlan kuriózummal „felkorbácsolni” az ember érdeklődését. Bármikor meglephet egy régiséggel, amire nem is számítunk előzetesen. Ezért nagyszerű időnként felkeresni a szombat délelőtti Buffalo Market Kézműves-, Régiség- és Zsibvásárt Szerencsen.

Buffalo Market Kézműves-, Régiség- és Zsibvásár Szerencsen. Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Indián zene, mandalák és ásványok

A fülbemászóan kellemes zenét egy perui indián együttes, a Herencias szolgáltatta, már a dallamok hullámaival is a múltba csalogatva a régiségvásár résztvevőit. Keleti misztikumban sem volt hiány: az egyik asztalon egy ősi indiai furulyázó istenszobrot találtam, ami szintén ezt a rejtelmes vonalat erősítette. Szépen csillogó, látványos ásványokat láttam a régiségvásáron, megszemlélve a földtörténeti korok szemgyönyöködtető ősmaradványait. Olyan szépséges mandalákat fedeztem fel, amelyek a régi magyarázatok szerint motívumaik által magukba foglalták a világegyetem felépítését is. 

Volt olyan pavilon, ahol a régi népművészet virágmotívumai kerültek a főszerepbe számos díszes kivitelezésű tányér esztétikumában. És ha már megidézett történelem: egy apró, ám annál morcosabb Lenin-fejre leltem a régiségek között.

A kések valóságos arzenálja sorakozott fel az egyik pavilonnál, szóval a „műfaj” rajongóinak sem kellett a szomszédba menni, ha valaki szereti és gyűjti is a nem mindennapi pengéket.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában