Közösségépítés

2024.08.25. 15:30

Vasárnap elrajtolt a Jabil Tisza Tour kerékpártúra – fotókkal

Az eseményen több százan mérték össze erejüket, akik értékes nyereményekkel lehettek gazdagabbak. A város a fejlett ipara mellet a tömegsport rendezvényei miatt is országosan kiemelkedő.

Ujlaki Attila

Jabil Tisza Tour kerékpáros verseny

Fotó: Vajda János

Korábban három, idén kettő erőpróba versennyel indult el a Jabil Tisza Tour kerékpártúra Tiszaújvárosban. Vasárnap reggelig csaknem 300 előnevező volt a versenyre, ezt Fülep Anikótól tudtuk meg, aki az esemény egyik szervezője volt. 

„A Jabil dolgozóknak és a lakosoknak ingyenes a verseny, amely nagy sikernek örvend” – mondta. Arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány előtt szerveztek három próbás versenyeket. „Azóta egy kicsit nehezebb az embereket kimozdítani, de bizakodóan tekintünk a jövő felé és reméljük, hogy minden tömegsport eseményünkön szép számmal lesznek résztvevők”

 – tette hozzá. A második erőpróbát szeptember 21-én folytatják a városban. 

Nagy hagyománya van 

A verseny során minden célba érkező a túra egyedi befutó érmét kapta ajándékba. A túrát teljesítő JABIL Circuit Magyarország Kft dolgozói és az egyéb résztvevők között értékes ajándékokat sorsoltak ki a helyszínen. Tiszaújváros neve az elmúlt évtizedekben egybeforrt a tömegsport rendezvényekkel. Ez az iparváros nemcsak a gazdasági teljesítménye révén vált ismertté, hanem a sport iránti elkötelezettsége miatt is, amely az évek során egyre nagyobb szerepet kapott a helyiek mindennapjaiban. A város szinte minden hónapban otthont ad valamilyen sporteseménynek, mely nemcsak a helyi lakosságot mozgatja meg, hanem az egész országból vonzza az érdeklődőket.

Az egészséges életmódot népszerűsíti

Tiszaújváros tömegsport-rendezvényeinek legismertebb eseménye kétségkívül a Triatlon Nagyhét, amely a magyar triatlonsport egyik legjelentősebb eseménye. Az évről évre megrendezett verseny nemcsak a profi sportolóknak biztosít kihívást, hanem az amatőrök és a lelkes szurkolók számára is különleges élményt nyújt. A rendezvény számos korosztályt megszólít, hiszen az iskolás korú gyerekektől a senior sportolókig mindenki talál magának megfelelő versenyszámot. A város sportélete azonban nem merül ki a triatlonban. Az év során számos futóversenyt, kerékpáros túrát és más tömegsport eseményt szerveznek, amelyek célja az egészséges életmód népszerűsítése és a közösség erősítése. Az ilyen rendezvények által Tiszaújváros lakói nemcsak a fizikai aktivitást építik be mindennapjaikba, hanem közösségi élményekkel is gazdagodnak, amelyek hosszú távon is pozitív hatással vannak a város életére.

Közösségépítő események

Nem véletlen, hogy Tiszaújváros tömegsport rendezvényei országos hírnévre tettek szert. A város sportos hangulata és a közösség ereje példaértékű, és sok más település számára is inspirációt nyújt. A helyiek büszkék arra, hogy a sport ennyire meghatározó része a város mindennapjainak, és szívesen vesznek részt az ilyen eseményeken, amelyek összekovácsolják a közösséget. Tiszaújvárosban a sport nem csupán szabadidős tevékenység, hanem egy életforma, amely generációk óta meghatározza a város identitását. A tömegsport rendezvények pedig tovább erősítik ezt a hagyományt, biztosítva, hogy a jövőben is a sport és a közösség legyenek a város legnagyobb értékei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában