Károk

2024.08.22. 11:32

Házakat rongált, fákat csavart ki, ásatási helyszínt tett tönkre a szerdai vihar

Szerda délután megérkezett az enyhülést hozó eső. Viharral érkezett, így sajnos nemcsak enyhülést, hanem károkat is okozott vármegyénkben. Volt, ahol egy családi házat rongált meg a vihar.

Gárdonyi Edina

Várniuk kell a régészeknek ekkora mennyiségű csapadék után Fotó: Facebook

Borsod-Abaúj-Zemplénben szerdán harmincnyolc helyen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt – tudtuk meg Dojcsák Dávidtól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. A szóvivő ismertette, hogy az egységek huszonhat esetben kidőlt fákat, lehasadt ágakat, hat alkalommal pedig felgyülemlett csapadékvizet távolítottak el. Az események során személyi sérülés nem történt.

Kazincbarcikán volt szükség a legtöbb segítségre

A legtöbbször Kazincbarcikán kérték a katasztrófavédelem segítségét, a városban tizenhat helyen volt szükség a tűzoltókra. Az Eszperantó utcában egy épület alagsorából tizenöt köbméter vizet szivattyúztak ki az egységek – nyilatkozta Dojcsák Dávid

Abaújszántón családi házat rongált a vihar

Abaújszántón egy 25 méteres fa lehasadt ágai rongálták meg egy családi ház tetőszerkezetét és kerítését, továbbá az elektromos vezetéket is leszakították. A veszélyt az encsi és a szerencsi tűzoltók szüntették meg. Krasznokvajdán egy családi ház kéménye dőlt le. Vilmányon, a Fő úton a szél kidöntött egy villanyoszlopot.

Katasztrófa sújtotta övezet lett az ásatás helyszíne

A miskolci Herman Ottó Múzeum régészei a bükkábrányi lignitbánya területén folytatnak ásatásokat. A Bükk lábánál hirtelen lecsapó vihar következményeként az ásatási terület is víz alá került – tájékoztatta portálunkat az ásatás vezetője, Németh Attila régész. Hozzátette, hogy radar alapján nem volt számukra nyilvánvaló, hogy ekkora mennyiségű csapadék esett.

Reggel, amikor kiérkeztünk, láttuk, hogy minden víz alatt van. Elkezdtük kimerni a csapadékot és szárítani a területet. A múzeumnak van szivattyúja, így mi oldjuk meg a víz eltávolítását. Jövő héten tudjuk folytatni a munkát

 – válaszolta a régész.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában