Mentenek

2024.08.21. 20:48

Viharkárok adnak munkát a tűzoltóknak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Elsősorban útra dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól.

Boon.hu

Forrás: Fecabook

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a nap folyamán a HungaroMet zivatarok kialakulása miatt, amelyet erős szél is kísérhet. Az elmúlt órákban Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye néhány települését elérte ez az időjárási cella, jelentős károkat okozva, tájékoztatott a vámegyei katasztrófavédelmi igazgatóság. 

A tűzoltókat jellemzően kidőlt fák, leszakadt ágak, elöntött pincék, megrongált tetőszerkezetek miatt hívják. Abaújszántón, a Rákóczi úton egy 25 méteres fa dőlt egy családi házra. Krasznokvajdán egy családi ház kéménye dőlt le. Vilmányon, a Fő úton a szél kidöntött egy villanyoszlopot. 

Kazincbarcikán főleg beázott pincék miatt riasztották a tűzoltókat, valamint a 26-os főút több szakaszán is leszakadt faágak akadályozták a forgalmat. A tűzoltók amint befejezték a munkálatokat, azonnal indulnak a következő helyszínre segítséget nyújtani, tették hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában