Ünnep

2 órája

50+3 éves lett az arnóti óvoda (fotók, videók)

Nagyszabású születésnapot szerveztek Arnóton szeptember 20-án, pénteken az arnóti önkormányzati óvoda és minibölcsőde tiszteletére, egyszersmind elbúcsúztatták Barcsák Pálnét, Valikát, aki 45 évig volt az intézmény vezetője.

Galambos Eszter

Az önkormányzati óvoda és minibölcsőde 50+3 éves fennállását ünnepelték

Fotó: Vajda János

Az óvoda udvara megtelt gyermekekkel, szülőkkel és nagyszülőkkel, az óvoda munkatársaival és a község vezetői is tiszteletüket tették a rendezvényen.

ovoda arnót
Az önkormányzati óvoda és minibölcsőde 50+3 éves fennállásának ünnepsége Fotó: Vajda János

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő megnyitó szavaiban méltatta az intézményt, ami 53 éves lett és 1971-ben egy helyi összefogásnak köszönhetően nyílt meg.

„Generációk nevelkedtek itt az óvodában, gyerekek jöttek-mentek, óvópedagógusok jöttek-mentek, egy stabil pont volt, Barcsák Pálné, aki 45 évig vezette nagy lelkesedéssel és aktivitással ezt az óvodát.” -méltatta az leköszönő vezető érdemeit Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, majd gratulált Valika díszpolgári címéhez is.

A szeretet mozgatja az intézményt

Dr. Üveges István polgármester kitért arra, hogy jó pár pályázat szükséges volt ahhoz, hogy az óvoda komplexuma megújuljon. Ennek örömére egy nagyon szép impozáns, a huszonegyedik század igényeit is kielégítő intézmény jött létre, többek között sportudvarral is bővült az épület.

„Az arnóti óvodát, ha egy szóban kellene leírni, akkor ezt a szeretet szavával lehetne legjobban megtenni. Itt a szeretet volt az, amivel az itt munkát végző pedagógusok az idejáró gyerekeket szerették, nevelték, gondozták. Az arnóti óvoda egyszerre hordozza magában a hagyományőrzést, ugyanakkor a modernséget is.” - tette hozzá a polgármester.

Végezetül elköszönt az intézményt 45 évig vezető Barcsák Pálnétól, megköszönve áldozatos munkáját és boldog nyugdíjas éveket kívánva neki.

A rendezvényen felléptek az bölcsőde, óvoda és iskola kis tehetségei, az Esztenás Együttes, énekeltek Balogh Luca és a Nahaj testvérek, illetve a Csiribiri műsora is színesítette a programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában