Sorozat

2024.09.16. 20:00

Igazságosan indul az Arttér

Az IGAZSÁGOSSÁG a téma arttérben a lélek gyümölcsei sorozatban ebben az évadban először szeptember 18-án szerdán a Művészetek Háza kávézójában. Az estet megnyitja dr. Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány vezetője, a Miskolci ArsSacra Fesztivál főszervezője.

Boon.hu

Ezúttal is Czikora Ágnes lesz a műsorvezető

Fotó: BOON

Vendég lesz Guzi Blanka öttusázó büszkeségünk, aki remekelt a párizsi olimpián és sikerei mellett arról is beszél majd mennyire helytálló bírói ítéletekkel szembesült sportolói pályája során. Gitárral érkezik arttérbe Fedor Vilmos és egy Adamis Anna dallal, amely az igaz szavak hatalmát hirdeti. A miskolci lokálpatrióta arról is beszél majd, miért keressük folyton a saját  igazunkat. Azt a kérdést, hogy

 Hogyan lehet igazságunk? Ha megigazulást kapunk az egy Igaztól!? 

már Birtha Melinda református lelkipásztor teszi fel az arttér közösségében. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a nők helyzetéről beszél a politikai színtéren, arról a megkülönböztetett állapotról, amely egy elöljáró helyzetét jellemzi a közéletben.

240618_1025_DCS
Guzi Blanka a  Liszt Ferenc repülõtéren hazafelé a párizsi olimpiáról
Fotó: MW, Dömötör Csaba

Rögtönzött gyerek divatbemutató

Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány megálmodója és vezetője valódi „gyümölcsökkel” érkezik és nemcsak a léleknek a testnek is nyújt táplálékot finom sajtok, lekvárok, szörpök formájában a Baráthegyi Majorságból. Gondolatai pedig az autista lét igazságtalanságai körül forognak. A résztvevőkkel lesz Vass Tibor költő, képzőművész, a Spanyolnátha című művészeti folyóirat alapítója, aki a helyi identitás, helyi érték gondolatát kapcsolja a fogalomhoz. Bemutatkozik a ReDesign Divatsuli. Egy rögtönzött gyerek divatbemutatót hoz Molnár Ágnes az estre és az etikus ruhagyártás témáját, a fashion revolution mozgalom kapcsán, ami azért jött létre, hogy a ruhák készítői szerte a világon igazságos bánásmódot és megbecsülést kapjanak. A témasor a program kezdetéig bővül. Szerkesztő-műsorvezető Czikora Ágnes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában