boon.hu video

2 órája

Barlangfürdő: Több milliárdos nagyságrendű a kár, amit a tűz okozott - fotók, videók!

"A kormány minden segítséget megad a fürdőkomplexum újjáépítéséhez" - jelentette ki Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár. A Barlangfürdő elektromos hálózatát és gépészetét is cserélni kell.

Szaniszló Bálint

Nagy János államtitkár, Tóth-Szántai József megválasztott polgármester és Bajusz Gábor önkormányzati képviselő a bejáráson

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

"A Miskolctapolca Barlangfürdő olyan értéke Magyarországnak, amelyet óvni, védeni kell" - jelentette ki Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár a leégett fürdőkomplexumnál, amelyet Tóth-Szántai József, Miskolc megválasztott polgármestere társaságában tekintett meg.

Barlangfürdő
Milliárdos károk keletkeztek a Barlangfürdő épületében
Fotó: Szaniszló Bálint

Az államtitkár elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy rendkívül súlyos helyzetbe került Miskolc azzal, hogy a Barlangfürdő használhatatlanná vált. A kormány legmagasabb szinten foglalkozik az üggyel. Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter foglalkozik kormányzati szinten a problémával. 

Megtörtént a tájékozódás, megbeszélések történtek Tóth-Szántai Józseffel, Miskolc megválasztott polgármesterével. Eldöntötték, hogy alakul egy bizottság, amely a károk felmérése nyomán dönt a legfontosabb teendőktől.  

Barlangfürdő: értéke az országnak 

- A kormány eltökélt célja, hogy mindenben segít a miskolciaknak és a miskolci városvezetésnek, hogy minél hamarabb meg tudjon nyílni a Barlangfürdő és minél hamarabb helyre tudjuk állítani az eredeti állapotot - jelentette ki Nagy János. 

- A Barlangfürdő olyan értéke Miskolcnak és az országnak, amelynek Európa szerte csodájára járnak - tette hozzá. Az államtitkár köszönetet mondott a tűzoltóknak, akik megfeszített munkával fékezték meg a lángokat.  

A helyzet súlyos 

"Amilyen hamar csak lehet, amilyen gyorsan csak lehet el kell kezdeni azt a munkát, amelynek a vége az kell, hogy legyen, hogy újra kinyit a város büszkesége, a Miskolctapolca Barlangfürdő - jelentette ki a boon.hu-nak nyilatkozva  Tóth-Szántai József, Miskolc megválasztott polgármestere.  

Hozzátette, hogy a helyzet súlyos, hiszen nemcsak arról van szó, hogy leégett a tetőszerkezetet, ki kell cserélni a teljes elektromos hálózatot és a gépészeti berendezéseket. Mindezeken túl agyon sok a másodlagos tűzkár, amelyet szintén meg kell oldani.

Milliárdos a kár 

"Minden erőmmel azon leszek és ugyanezt mondhatom el a város döntéshozói nevében is, hogy a lehető leggyorsabban visszaadjuk a Barlangfürdőt a miskolciaknak és az ide érkező turistáknak" - erősítette meg Tóth-Szántai József.  

Kérdésünkre Miskolc megválasztott polgármestere elmondta, hogy milliárdos nagyságrendű a kár, ami a tűz révén érte a  Miskolctapolca Barlangfürdőt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában