Világsztár jön Miskolcra

2024.09.04. 14:42

Érkezik a Dallas sztárja, Bobby a CineFestre

A Lepattanó premierhetére hazánkba látogat Patrick Duffy, aki Bobbyt alakította a Dallasban. A gombfocikról szóló alkotásban kulcsszerepet játszik az amerikai színész.

Patrick Duffy Bobbyként a fotó jobb oldalán látható a Dallas sorozatban

Forrás: Getty images

Fotó: CBS Photo Archive

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál világpremierjén láthatja először a hazai közönség a Lepattanó című romantikus, gombfocis sportvígjátékot Scherer Péter főszereplésével. Vékes Csaba, a Szia, Életem! író-rendezőjének filmje az East of Europe szekcióban szerepel majd. Díszvendégként tiszteletét teszi a premierhét eseményein a film egyik kulcsfiguráját alakító Patrick Duffy, akit a hazai közönség elsősorban a Dallas című kultikus tévésorozat Bobbyjaként ismer. A vígjátékban Scherer Péter mellett Derzsi Dezső, Waskovics Andrea és Rába Roland alakítják a gombfoci szent őrültjeit, de Elek Ferenc és Mucsi Zoltán is látható lesz a filmben, mely szeptember 26-tól látható majd a hazai mozikban. 

NostalgiaCon '80s Pop Culture Convention
Patrick Duffy 2019-ben (Photo by Manny Hernandez/Getty Images)
Fotó: Manny Hernandez

Részt vesz a film premierjén

Vékes Csaba romantikus sportvígjátékát a magyar közönség elsőként Miskolcon láthatja először a közönség. Vékes Csaba rendező, Roskó Péter producer és Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt és Ónodi Gábor színészek mellett Partrick Duffy részt vesz a film miskolci premierjén is szeptember 13-án 15:45-től a Művészetek Háza Pressburger termében. A filmet további két alkalommal nézhetik meg a fesztivál látogatói: 13-án 18:30-tól a Csodamalom Bábszínház Zukor termében, 14-én 21 órától pedig az Uránia + Béke Art Mozi Uránia termében. 

Dallas
Patrick Duffy
Fotó: CBS Photo Archive / Forrás: Getty Images

Patrick Duffy 1949-ben született, az idén töltötte be a 75. életévét. A Dallas sorozatban 1978-tól játszotta Bobby szerepét.

A filmről:

Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sport. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöcifoci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből egy kisebb vagyont utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re. A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt magyar játék, a gombfoci előtt. 

Lepattanó - Filmplakát

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában