Közösen

3 órája

Babák és mamák csicseregtek a szerencsi könyvtárban

Csicsergő néven zenés baba-mama programot szervezett a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár.

Gárdonyi Edina

A hegedű hangját élőben ismerhették meg a gyerekek Fotó: Szerencsi Hírek Facebook-oldala

Szeptember 18-án a Rákóczi-vár gyermekkönyvtárában Suhanyecz Viktória hegedűkísérettel és dallamos játékokkal varázsolt bensőséges, családias hangulatot a résztvevők számára.

A foglalkozások minden szerdán 10:30-kor kezdődnek, és hároméves korig várják a gyerekeket, hogy közösen fedezzék fel a zene és mondókák világát. A program célja, hogy a kicsik megismerkedjenek a közösségi együttlét örömével, miközben fejlődik zenei érzékenységük és erősödik kötődésük a könyvekhez.

Tamásné Szabó Klára, a könyvtár vezetője a Szerencsi Hírek számára kiemelte, hogy a program nemcsak a zenei fejlődést szolgálja, hanem a közösségi élmények fontosságát is hangsúlyozza.

Az egyik anyuka mesélte, hogy már nem tudott mit olvasni otthon a gyerekének, és eszébe jutott, hogy bejöjjön a programra, ahol új könyveket találhat. Azóta már be is iratkozott a könyvtárba

 – mesélte Klára.

A koronavírus-járvány előtt egy hasonló foglalkozás működött a könyvtárban, de a pandémia ideje alatt megszakadt.

Reméljük, hogy a program Suhanyecz Viktória vezetésével hosszú távon sikeres lesz

 – tette hozzá a könyvtárvezető.

A következő alkalom ingyenesen látogatható, így még több családot várnak szeretettel a közösségi és zenei élményeken alapuló foglalkozásokra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában